Sommarkurs i Äggtempera, traditionell Folkkonst

Plats Motala

Under denna spännande workshop kommer vi att lära oss framställa de historiska färgerna om använts för att skapa vackra hållbara målningar på möbler, tavlor och hantverk genom tiderna.

Boka nu

I gamla tider var konstnärer och hantverkare mästare på att använda de material som fanns till hands för att skapa färgrika och hållbara verk. Ägg, filmjölk och pigment var några av de vanligaste ingredienserna som användes för att blanda egna hållbara färger för möbler, ikoner och dekorationsmålningar. 

Innehåll
Med hjälp av genomgångar, personlig handledning och praktiskt arbete lär du dig den traditionella tekniken och grundlig genomgång hur du hanterar ingridienserna för bästa resultat såsom blank yta och en ren färg. Tekniken att blanda har använts i hundratals år. 

Material
Vi använder giftfria och hållbara pigment.

Mål
Efter avslutad kurs har du grunderna för att på egen hand fortsätta arbeta hemma.

Ledare
Åse Högström har jobbat som dekorationsmålare i många år och driver Zebra Form illusionsmåleri sedan 2005. Personliga väggmålningar, klassiskt och modernt, ådring och marmorering. Åses stora intresse är att bevara kulturarvet genom använda sig av klassiska och traditionella färger/pigment som är giftfria. 

Nyfiken på fler Traditionella folkkonst och kulturarvskurser: Se även vår sommar workshop i Marmorering

 

 

 

 

 

Kursledare

Åse Högström

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Motala

info.motala@folkuniversitetet.se

Kursperiod
21 jul 2024 - 21 jul 2024
Söndag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
sön 21 jul 2024 kl 13:00-17:00
Plats
Sjögatan 14, 59130 MOTALA
Visa på karta
Studietimmar
5
Kurs-ID
115174
Pris
1975 kr