Vatten i trädgård och landskap

Plats Södertälje

Har du länge funderat på att infoga rinnande vatten i din trädgård? Här får du kunskap i det strömmande vattnets natur - dess mönster och unika rytmer - en grund för att sedan skapa vattenfall, fontäner, bäckar och dammar.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

Vi gör skålar och rännor med lera och tillsätter rinnande vatten - för att upptäcka vattnets formvärld behöver vi vara interaktiva. Detta blir en grund för att du som deltagare sedan kan skapa vattenfall, fontäner, bäckar och damm i din egen trädgård. Vi kommer även att titta på olika Flowform vattentrappor, vilka gestaltas med Flowform-fenomenet som skapar unika rytmer och ljudmönster. Vi fördjupar oss i vad vattnet kan göra! Vi besöker även en närliggande å. Vi tar även upp introduktion till biologin i dammen samt tittar på olika pumpar och dammdukar att använda för vidare arbete hemma.

Mål

I denna kortkurs får du insikter i det strömmande vattnets natur (vatten bilder former och gestalt när det strömmar i sig själv). Dessa insikter är viktiga inom landskapsgestaltning. På denna kurs får du grunderna till att skapa vattenfall i trädgården eller vattenkonst i betong.

Förkunskaper


Inga förkunskaper krävs och kursen riktar sig till alla som vill få mer kunskap och insikt om vatten och dess potential inom trädgårdsdesign.

Kursmaterial
Finns på plats.

Kursledare

Nigel Wells har en lång erfarenhet inom skulptur och landskapsgestaltning, där många olika material och tekniker har används.

Han är utbildad delvis i högskolor och delvis autodidaktiskt. Hans väg har gått från byggingenjör, till trädgårds gestaltning till skulptur och undervisning. Han har varit träslöjds och modellerings/skulptur lärare vid gymnasier i England och Sverige. Hans egna arbeten är ofta med vatten, ett spännande men svårhanterat material att hitta formar i. Det strömmande ligger aldrig stilla. Hans huvudtema har varit processen, omvandling och metamorfiska utvecklingsprocesser där naturen innehåller många förebilder.

Om kurslokalen

Kursen hålls i Järna på Virbela Ateljé vid Nibble Handelsträdgård. I priset ingår inte lunch utan det medtags. Dock finns det en FoodTruck och marknad på Handelsträdgården på lördagar - här kan man köpa god ekologisk mat och fika. (dock ej söndag)

Kursledare

Nigel Wells

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
01 okt 2022 - 01 okt 2022
Lö 09:00 - 16:00
Tillfällen
1
Plats
Nibblehandelsträdgård 12, 15391 Södertälje
Visa på karta
Studietimmar
8
Kurs-ID
1141566
Pris
1075 kr