Skapa i betong!

Plats Södertälje

Betong är ett roligt och spännande material att arbeta med. Skapa ditt eget konstverk att ha ute eller inne och pryd din trädgård eller balkong!

Boka kursen nu

Kursinnehåll

Vi lär oss mer om materialet betong och hur man gjuter i färdiga formar och vi pratar om hur man kan bygga upp egna, beständiga skulpturer med kycklingnät och cementbruk/finbetong.
Målsättningen med kursen är att du som kursdeltagare ska bli så pass bekant med materialet att du kan fortsätta ditt skapande hemma. I kursen fokuserar vi på att skapa tex fat, fågelbad eller stående skulptur, föreställande eller abstrakt.

Mål

Målet är att du ska få möjlighet att skapa i en metod som sätter igång fantasin. Du ska få kunskap om betong som material så att du snabbt kan göra din egen originella skulptur. Har man en gång lärt sig tekniken så går det att göra skulpturer hemma mycket enkelt.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial

Visst material ingår; finbetong, armeringsnät, tråd, fäst och fogmassa samt frigolit och släpp medel till betongen - till ett cirka pris av 200kr. Medtag egna förpackningar och formar om du önskar göra något speciellt. Börja gärna med det du har hemma, så som mjölkpaket, fat, hinkar/burkar, Medtag gärna hink, spade/murarslev, ett par plasthandskar samt andningsskydd.

Kursledare

Nigel Wells har en lång erfarenhet inom skulptur och landskapsgestaltning, där många olika material och tekniker har används.

Han är utbildad delvis i högskolor och delvis autodidaktiskt. Hans väg har gått från byggingenjör, till trädgårds gestaltning till skulptur och undervisning. Han har varit träslöjds och modellerings/skulptur lärare vid gymnasier i England och Sverige. Hans egna arbeten är ofta med vatten, ett spännande men svårhanterat material att hitta formar i. Det strömmande ligger aldrig stilla. Hans huvudtema har varit processen, omvandling och metamorfiska utvecklingsprocesser där naturen innehåller många förebilder.

Om kurslokalen

Kursen hålls i Järna på Virbela Ateljé vid Nibble Handelsträdgård. I priset ingår inte lunch utan det medtags. Dock finns det en FoodTruck och marknad på Handelsträdgården på lördagar - här kan man köpa god ekologisk mat och fika. (dock ej söndag)

Kursledare

Nigel Wells

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
08 okt 2022 - 09 okt 2022
Lö 10:00 - 15:15
Sö 10:00 - 15:15
Tillfällen
2
Plats
Nibblehandelsträdgård 12, 15391 Södertälje
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1141565
Pris
1600 kr