Flowform med vatten och lera

Plats Södertälje

Vi ger oss in i processen att skapa en flowform med vatten och lera. Perfekt för dig som vill ha få en bra grund för att skapa egna vattenfall i trädgården eller vattenkonst i betong som framhäver olika motiv av det strömmande vattnet.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

Vi skapar skålar och rännor med lera och rinnande vatten. För att upptäcka vattnets formvärld behöver vi vara interaktiva med strömmande vatten och lera. Detta blir en grund till att skapa vattenfall i trädgården eller vattenkonst i betong som framhäver olika motiv i strömmande vatten t.ex i en källa, fontän eller en bäck. Vi kommer även att titta på olika Flowform vattentrappor, vilka gestaltas med Flowform-fenomenet som skapar unika rytmer och ljudmönster. Vi fördjupar oss i vad kan vattnet göra!

Mål

I denna kortkurs får du djupare kunskaper i det strömmande vattnets natur (vatten bilder former och gestalt när det strömmar i sig själv). Dessa insikter är viktiga inom tekniken, landskapsgestaltning och även belyser något om hur levande organismer bildar sina former. Tanken är att du som deltagare ska få grunderna till att skapa vattenfall i trädgården eller vattenkonst i betong efter avslutad kurs.

Förkunskaper


Inga förkunskaper krävs och kursen riktar sig till alla som vill få mer kunskap och insikt om vatten och dess potential inom trädgårdsdesign.

Kursmaterial

I denna kurs kommer det inte går åt mycket material. Ni kan räkna med ca: 50 kr till förbruknings material (plastfolie, bläck pigment och glycerine, kritor, papper, mm)

Kursledare

Nigel Wells har en lång erfarenhet inom skulptur och landskapsgestaltning, där många olika material och tekniker har används.

Han är utbildad delvis i högskolor och delvis autodidaktiskt. Hans väg har gått från byggingenjör, till trädgårds gestaltning till skulptur och undervisning. Han har varit träslöjds och modellerings/skulptur lärare vid gymnasier i England och Sverige. Hans egna arbeten är ofta med vatten, ett spännande men svårhanterat material att hitta formar i. Det strömmande ligger aldrig stilla. Hans huvudtema har varit processen, omvandling och metamorfiska utvecklingsprocesser där naturen innehåller många förebilder.

Om kurslokalen

Kursen hålls i Järna på Virbela Ateljé vid Nibble Handelsträdgård. I priset ingår inte lunch utan det medtags. Dock finns det en FoodTruck och marknad på Handelsträdgården på lördagar - här kan man köpa god ekologisk mat och fika. (dock ej söndag)

Kursledare

Nigel Wells

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
23 apr 2022 - 23 apr 2022
Lö 09:00 - 16:00
Tillfällen
1
Plats
Nibblehandelsträdgård 12, 15391 Södertälje
Visa på karta
Studietimmar
8
Kurs-ID
1119107
Pris
1100 kr