Keramikkurs

Plats Södertälje

Välkommen att utforska ett spännande material i en unik miljö på Torekällberget i Södertälje! Du arbetar utifrån din egen nivå och i din egen takt under ledning av våra erfarna kursledare.

Boka reservplats

Förkunskaper

Eftersom våra kurser består av blandade grupper passar keramikkursen både nybörjare och mer erfarna inom ämnet.

Innehåll

Du lär dig att skapa föremål genom att dreja, ringla, kavla, tumma och skulptera.

Undervisningsform/Kursupplägg

Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma. Vi arbetar med två olika stengodsleror. Fördelen med stengods är att det brända godset är mycket slitstarkt och att glasyrerna är blyfria. En materialkostnad tillkommer och faktureras efter kursens slut.

Utvecklingsmöjligheter

Det keramiska hantverket är omfattande och möjligheterna att förbättra din teknik och utveckla ditt formspråk är oändliga. Eftersom undervisningen till stor del sker i form av individuell handledning har du goda möjligheter att utvecklas om du går fler terminer eller olika keramikkurser.

Lokal

Keramikverkstaden är belägen i en unik 1800-talsmiljö på Torekällberget i Södertälje. Här finns alla verktyg du behöver. Vi bränner kontinuerligt elevarbeten i vår keramikugn.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Material

En materialkostnad på ca:75 kr/kg tillkommer och betalas direkt till kursledaren under kursens gång. I materialkostnaden ingår lera, glasyrer samt bränningar.

Kursledare

Jaime Miller

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
04 feb 2021 - 01 apr 2021
To 17:30 - 20:00
Tillfällen
9
Plats
Torekällberget , 15189
Visa på karta
Studietimmar
27
Kurs-ID
1089617
Pris
2550 kr