Skapa i betong workshop

Plats Kristianstad

Betong är ett roligt och spännande material att arbeta med. Skapa fina egna hantverk att ha ute eller inne och pryd din trädgård eller balkong!

Boka kursen nu

Kursinnehåll

Du lär dig om materialet betong, hur man blandar och gjuter för att få hållbara saker. Du får bra tips om hur man gjuter i färdiga formar.

Mål

Målsättningen med kursen är att du som kursdeltagare ska bli bekant med materialet och tillverka några föremål i olika former.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Material

Visst material ingår till ett värde av 200 kr: två olika sorters betong, släppmedel till betongen, lån av handskar, förkläde, hink, slev och många olika formar. Du behöver inte ta med dig något material till denna kurs. Oömma kläder är dock att föredra.

Kursledare

Linda Jönsson har en lång erfarenhet inom betonggjuteri

Om kurslokalen

Kursen hålls i kursledarens lokal Tivoliboden i Arkelstorp, 20 minuter norr om Kristianstad. Buss 550 stannar 5 minuter från kurslokalen.

Linda Jönsson

"När jag för 8 år sedan började skapa mer regelbundet med mina händer kände jag tydligt hur bra jag mådde av det. Skapandet är den balans i livet som så många av oss söker."

Linda är utbildad Socionom och har bl.a. arbetat som skolkurator i 10 år och med samtalsstöd åt familjer i 5 år.

Genom åren har hon gått ett antal kurser i hantverk med tyngdpunkt på betong och skulptering. 2015 startade hon sitt företag Tivoliboden. Därigenom leder hon kurser, har butik på landet och skulpterar i betonglera.

Lindas mål med sina kurser är att kursdeltagarna skall känna att de lär sig något nytt eller utvecklar sin färdighet. Att de får en inspirerande och trevlig stund i samvaro med andra, samt att de går från kurslokalen med ny energi.

Genom att leda kurser i skapande hoppas hon locka in fler i den hälsofrämjande skaparbubblan. En bubbla som vi vet stöds av forskning.

 

Linda Jönsson

Har du frågor?

Kontakta Donatella Prete

donatella.prete@folkuniversitetet.se

Tid
26 jun 2020
Fr 16:30 - 18:45
Tillfällen
1
Plats
Tivolibacken 2, 29155 Kristianstad
Visa på karta
Studietimmar
3
Kurs-ID
1048652
Pris
595 kr