Diplomerad grafisk designer, kväll , Distans live

Plats Göteborg

Om du vill få de mest effektiva verktygen och utveckla din kompetens inom grafisk design – då är denna diplomutbildning en utmärkt grund.

Boka kursen nu

Målgrupp

Arbetar du som kommunikatör, administratör eller liknande och behöver en grafisk inriktning och kompetens i ditt arbete, eller vill du pröva på för att se om grafisk design är något för dig? Då är vi rätt val för dig!

Utbildningen vänder sig främst till dig som är intresserad men ännu inte har så stor erfarenhet av grafisk design. Om du redan har ett annat arbete kan mer kunskap på området öppna för nya karriärmöjligheter. Som egenföretagare är det även en stor fördel att kunna mer om grafisk design för att underlätta den egna verksamheten.

Detta är en utbildning för dig som vill bli säkrare i att skapa en genomtänkt design på egen hand. Du behöver inte ha några förkunskaper i ämnet. Med designprocessen som grund integrerar vi olika delar av designmetodiken: digitala verktyg, skissteknik, bild, typografi, layout, budskap och målgruppsanpassning.

Mål

Fokus för denna diplomutbildning är att ge dig verktyg för visuell kommunikation, perception och grafisk design. Du lär dig inte bara verktygen i Adobe-programmen utan också så mycket mer vad gäller tillämpningen. Detta gör att du själv kan bygga upp enklare grafiska produkter och trycksaker – från idéstadium till färdig produkt. Du skapar din portfolio under din termin hos oss och du hinner långt på kort tid.

Undervisningsform

Utbildningen består av föreläsningar, övningar och uppgifter i flera olika delkurser.

Våra lärare har en akademisk utbildning inom sina fackområden och en mångårig yrkeserfarenhet inom grafisk design, kommunikation och trycksaksproduktion. Detta gör att du får ta del av en stor kunskap inom respektive område. All undervisning är lärarledd vilket gör att du utvecklats snabbt i en mindre grupp.

Innehåll

Utbildningen är skräddarsydd och speglar både djup och bredd inom grafisk design med delkurser i praktisk och teoretisk design, färg och form, bilduttryck, typografi, layout, designmetodik, materialkunskap samt digitala verktyg.

Du lär dig också om hur seendet fungerar och om skissteknik. Det gör att du med hjälp av datorprogrammen kan skapa bra grafiska lösningar på ett effektivt sätt.
Exempel på uppgifter: Logotyp, trycksaksdesign och storformat som till exempel affisch.

Litteratur/material

Vid första tillfället går läraren igenom den kurslitteratur som kommer att användas under utbildningen.

Kursen hålls helt online. Du deltar i kursen på angiven dag och tid. I god tid innan kursstarten kommer du få instruktioner om hur du går tillväga för att koppla upp dig och ansluta till din lektion. Kursen kräver tillgång till dator med kamera, hörlurar med mikrofon samt internetuppkoppling.
OBS! Under kursperioden tillhandahåller Folkuniversitetet Adobe Photoshop, Illustrator och InDesign.

Övrig information

För dig som är Mac användare: Våra IT- kurser ges i datorsalar där operativsystemet är Windows men det mesta i de programvaror kursen omfattar ser likadant ut i Mac.
Det krävs 75 procent närvaro i alla delämnen samt att alla uppgifter fullgjorts för att kunna få ut ett diplom efter kursens slut.

Huvudlärare

Christel Copp med huvudansvar för teoretisk design samt ytterligare lärare inom respektive delkurser.

Kursledare

Christel Copp

Christel Copp har en magisterexamen från Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg och hon arbetar sedan många år som grafisk formgivare inom det visuella området, och undervisar även vid Göteborgs universitet och Chalmers Tekniska Högskola. Christel har stor erfarenhet av att undervisa i visuell kommunikation och presentationsteknik. Vid sidan av detta har hon många uppdrag inom det grafiska området.

Christel är en eftertraktad föreläsare vid högskolor och inom näringslivet. Medlem av Talarforum i Stockholm.

Christel Copp

Ulla Ohlson

Grafisk formgivare och konstnär. Utbildad vid Göteborgs universitet och Domens Konstskola.

Ulla Ohlson har lång erfarenhet som kursledare vid sidan av sitt konstnärskap. Du kan se exempel på hennes arbeten på hennes egen hemsida.

Ulla Ohlson Andrén

Ralph Källström

Ralph Källström har sedan våren 2016 haft kurser på Folkuniversitetet i Excel, Photoshop och Indesign.

Vintern 2015/2016 checkade han ut från GP:s redaktion där han de sista ca tio åren redigerade GP och även andra tidningar i Indesign. Att photoshoppa bilder var en del i redigerandet, dessutom var Ralph under många år delägare i ett svartvitt labb så länge som fotograferandet gjordes med gammal hederlig film.

Innan redigerandet på GP var det mycket research och annat där Excel spelade en mycket stor roll, både vad det gällde att göra egna datasammanställningar men även att ta hand om myndigheters excelfiler när de utgjorde allmänna handlingar.

Ralph Källström

Daniel Eriksson

Maria Ahlström

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08

artcollege@folkuniversitetet.se

Tid
26 sep 2022 - 12 dec 2022
Må 18:00 - 21:00
To 18:00 - 21:00
Tillfällen
24
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
96
Kurs-ID
1143818
Pris
19900 kr