Teckna och måla landskap utomhus i Uddevalla

Plats Uddevalla

Tecknandet och målandet är en effektiv teknik för att öva sitt seende, sin förmåga att se någonting så som det verkligen ser ut.

Boka kursen nu

OBS! någon dag kan komma att bytas om vädret inte tillåter att vi träffas ute. Dagen kommer i sådant fall att avgöras av ledaren i överenskommelse med deltagarna.

Att få sitta utomhus och teckna eller måla i Bohusläns natur är en fantastisk upplevelse. Det öppnar sig en helt ny värld för den som tar sig tid att studera naturen med penna eller pensel.

Målgrupp

Kursen vänder sig till alla. Nybörjare får en introduktion i ämnet, orientering i olika material och tekniker. Undervisningen är individuell med genomgångar utifrån varje enskild deltagares nivå. I naturen lär vi oss att iaktta och överföra det ögat ser. Det övergripande målet är att göra dig till en säkrare iakttagare och en skickligare tecknare.

Mål

Du ska efter avslutad kurs känna till olika teckningstekniker och material, ha fått lust och mod att teckna och tränat ditt seende. Du ska ha fått en bra grund för att kunna arbeta vidare på egen hand eller fortsätta med en kurs i till exempel måleri, akvarell, kroki eller illustration.

Innehåll

  • Deltagare får själva välja motiv utifrån landskapet vi befinner oss i.
  • Studier
  • Föredrag med diskussioner

Preliminär kursplan

Introduktion, prova på material och tekniker, att disponera en bildyta, komposition och förenkling, teckna stilleben, valör och volym, mellanrumsformer, collage, skissa, teckningen som anteckning, bildrum, yta och djup, linjens och ytans uttryck, stoffteckning, att beskriva en känsla, hämta inspiration från olika konstnärers teckningar.

Undervisningsform

Du tecknar eller målar utifrån din förmåga och har din kurslerade som stödjer i dina uppgifter..

Litteratur/material

Material ingår inte i kursavgiften.Ta med det du vill använda, penna och papper eller duk och pensel.

Kursledare

Tommy Andersson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Uddevalla. Tfn: 0522-777700

info.uddevalla@folkuniversitetet.se

Tid
28 jun 2021 - 02 jul 2021
Må 10:00 - 14:15
Ti 10:00 - 14:15
On 10:00 - 14:15
To 10:00 - 14:15
Fr 10:00 - 14:15
Tillfällen
5
Plats
Kaserngården 1A, 45134 Uddevalla
Visa på karta
Studietimmar
25
Kurs-ID
1099486
Pris
2975 kr