Screentryck workshop - funkis, sommar

Plats Stockholm

På den här sommarkursen får du prova att göra egna mönster att trycka på textil. Du får även måla och rita. En erfaren ledare ger inspiration och handledning! Det är fem eftermiddagar, för dig med funktionsnedsättning. Material och fika ingår.

Boka reservplats

Innehåll

En rolig workshop där du får lära dig att skapa mönster som du får trycka på en tygkasse, T-shirt eller en duk till sommaren för dina sommarutflykter med kompisar. Du får hjälp att rita en bild, genom att klippa den och sen trycka i silkscreenteknik på det du tycker passar dig. Det får bli enkla och roliga mönster. Du får lära dig att blanda färg och använda olika trycktekniker och verktyg för att trycka på tyg i form av en tygkasse, T-shirt eller en duk för dina sommarutflykter. Vi kommer att gå igenom alla momenten i lugn takt och rolig stämning med dina workshopkamrater. Du får även måla, rita och utveckla ditt konstintresse. Missa inte denna!

Vem kan gå kursen?

Du som

  • har funktionsnedsättning (neuropsykiatrisk, psykisk, intellektuell eller liknande funktionsnedsättning) och fungerar självständigt (kan hämta redskap och material själv)
  • kan följa lärarledd handledning
  • gillar att göra saker i grupp och kan respektera andra i gruppen.

 

OBS Ange i anmälan om du tar med stödperson.

 

Fikapaus

I pausen bjuds på te, kaffe och kex. Ta gärna med egen smörgås eller frukt!

Material, kursavgift och kontakt

Konstnärsmaterial och fika ingår i kursavgiften. Mejla till karolina.bjorlin@folkuniversitetet.se om du har frågor.

Konstnärlig ledare

Enrique "Kiko" Pino är huvudlärare på kursen. Han är konstnär och pedagog med lång erfarenhet av att leda kurser för personer med olika behov.

Plats

Konstateljén plan 6, sal 623, Följ blå linje i golvet från huvudentrén till hissen i gröna trapphuset. Åk upp till plan 6, där fortsätter blå linjen fram till ateljén. Folkuniversitetet, Kungstensgatan 45 i Stockholm. T-bana Odenplan.

Om KRITA

KRITA är ett kurscenter inom Folkuniversitetet som vill verka för ett rikare liv för ungdomar och vuxna med neuropsykiatrisk, psykisk, intellektuell eller liknande funktionsnedsättning.

Kursledare

Enrique Pino

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
3 jul 2023 - 7 jul 2023
Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
mån 3 jul 2023 kl 13:00-16:00
  • tis 4 jul 2023 kl 13:00 - 16:00
  • ons 5 jul 2023 kl 13:00 - 16:00
  • tor 6 jul 2023 kl 13:00 - 16:00
  • fre 7 jul 2023 kl 13:00 - 16:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
104888
Pris
1200 kr