Från idé till färdigt manus på tre månader!

Plats Stockholm

Från idé till färdigt manus på tre månader. Går det? På vårvintern 2022 kände författaren och skrivläraren Anders Fager att han blivit lite dum i huvudet av pandemin. Allt gick lite långsamt. Allting höll avstånd.

Boka kursen nu

Så, vad bättre sätt finns att få igång hjärnan på än att hoppa på ett projekt med extremt tajt deadline?

”I mitten på februari frågade mitt förlag om jag trodde att jag kunde få ihop en bok som kunde vara i handeln till slutet på augusti. Att skriva en bok på sex månader är ju ingenting, men sen ska den ju sättas också. Och korrekturläsas. Och tryckas. Jag fick drygt tre månader på mig att leverera ett färdigt manus. Och först skulle jag ju förstås komma på vad jag skulle skriva om. Den sista maj levererade jag det färdiga manuset till bläckfisken och den japanska sjömannen. Manuset var färdigredigerat och korrekturläst. Processen hade tagit under tre månader. Jag drömde om karaktärerna på nätterna och på dagarna pratade jag och min fru om dem som om de var verkliga människor.”


Så hur skriver man en bok från idé till färdigt manus på tre månader? Författaren Anders Fager berättar om hur man gör och hur man inte gör och: hur man gör för att inte bli galen under processen. Välkommen till Skrivarakademin och Anders föreläsning som han håller i aulan, gatuplan på Kungstensgatan 45, nära Observatorielunden.

Anders Fager debuterade som författare 2009 och har sedan 2010 utbildat i skräck, science fiction och fantasy på Skrivarakademin i Stockholm. Många fantastikförfattare i din bokhylla har gått hans kurser. Anders bok bläckfisken och den japanska sjömannen kommer ut i slutet av augusti i år. I september kommer hans debutroman Svenska kulter ut i USA.

Kursledare

Anders Fager

Anders Fager är författare med ett förflutet som officer och spelkonstruktör. Han debuterade 2010 med den uppmärksammade skräcknovellsamlingen "Svenska Kulter". Anders har sedan dess etablerat sig som en av de ledande författarna inom svensk fantastik och har gett ut halvdussinet romaner, en ljudbok, en seriebok och ett par barnböcker.

Hans bok ”Kråkorna” nominerades 2020 till Augustpriset. Han har även skrivit för spel, tv och teater samt för tidningen Skriva. Han är utgiven på tyska, franska, italienska och engelska. Flera av Anders före detta elever är i dag framgångsrika inom svensk fantastik. Sommaren 2021 släpper Anders novellsamlingen ”Ingemar Fredmans Epistlar” och på nyåret 2022 debuterar han med två böcker på engelska.

Anders Fager undervisar på kurserna Att skriva skräck, sci-fi och fantasy och Att skriva för ljud.

Anders Fager

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
30 aug 2022 - 30 aug 2022
Ti 19:00 - 20:30
Tillfällen
1
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
2
Kurs-ID
1145491
Pris
100 kr