Kreativt skrivande – ge dina texter ny energi

Plats Poppius

Utveckla din känsla för stil, språk och form. Du får träna på att tänja gränserna för ditt eget språkbruk. Du lär dig att skapa en tydlig struktur, hur du effektivt börjar och slutar din text samt hur du ger din berättelse ett innehåll och en känsla som lockar till läsning och eftertanke. Två dagar med Cenneth Sparby.

Boka nu

Innehåll

Oavsett om din text handlar om reportage, krönikor, rapporter eller mer skönlitterära texter, handlar skrivandet om att använda alla sinnen och att våga prova nya grepp.

Under denna tvådagarskurs med läraren Cenneth Sparby får du jobba med korta och långa skrivövningar, kombinerat med inslag av dramaturgi, bildspråk, disposition och textkritik. Till detta kommer kursledaren att lägga några överraskningsmoment, för att röra om lite i dina invanda föreställningar om skapande och skrivande.

Undervisningsform

Teori varvas med praktiska övningar och genomgångar. Du kommer att få möjligheten att mejla något du skrivit i förväg till kursledaren, som sedan ger återkoppling på din text. Det kan vara ett reportage, en mer litterär text eller en krönika.

Kursledare

Cenneth Sparby är frilansjournalist och konsult med dags- och facktidningsbakgrund. Tidigare chefredaktör för resemagasinet Turist. Håller regelbundet skrivarkurser och utbildningar i ledarskap, bland annat på tidningsredaktioner. Därtill utövar han aikido.

Allmänt

  • Kursen går av stapeln då ett visst deltagarantal är uppnått. 
  • Kurslokal på Folkuniversitetet, Kungstensgatan 45.
  • Sedan 2023 bedrivs Poppius kursverksamhet i samarbete med Folkuniversitetet. Läs mer om Poppius.
  • Anmälningsvillkor och avbokningsregler

 

Kursledare

Cenneth Sparby

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
17 okt 2024 - 18 okt 2024
Torsdag, Fredag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
tor 17 okt 2024 kl 09:30-17:15
  • fre 18 okt 2024 kl 09:30 - 15:30
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
118784
Pris
3750 kr