Skriv mer! Klarspråk och kreativt skrivande i ett. Lena M Bäverstam

Plats Poppius

Skriv mer än texter på jobbet och hitta till din kreativa förmåga – låt klarspråk och kreativitet befrukta varandra. Gå från effektiva jobbtexter till gestaltning, kreativitet och lust. Och kanske tillbaka. Det ena leder så att säga till det andra. Kursledare är Lena Malmsten Bäverstam.

Boka nu

Innehåll

Du får lära dig skriva utifrån olika syften och användning. Du får träna på friheten att bre ut dig och låta texten flöda. Dessa och flera andra grepp ger dig möjligheten att välja vilken text du ska skriva – och göra det bra.

Kursen rymmer allt från klarspråk och lättläst till lustfyllda lekfulla skrivövningar. Kursen varvar teori med korta och långa skrivövningar. Du får träna på att skriva till olika läsare och utifrån olika syften, men också att producera rent kreativa texter.

Du kommer att få verktyg för att skriva vårdat, enkelt och begripligt – när det är det du behöver. Samtidigt kommer du att utvecklas som kreativ skribent och hitta, eller kanske hitta tillbaka till, din kreativa skrivådra.

Kursledaren är generös med respons på de texter du skriver under kursen, du kommer också att få tillfälle att utföra enklare textanalys och själv ge respons på andras texter.

Kursen är på två heldagar. 

Ur innehållet
•    Få tillbaka skrivlusten
•    Varför skriver du?
•    Till vem skriver du?
•    Gräv där du står – ta hjälp av dina minnen
•    Om klarspråk och språklagen
•    Hur skriver du klarspråk?
•    Förenkla och förnya språket
•    Håll din läsare i handen – genom hela texten

Vem kan gå?

En kurs för dig som vill utveckla ditt skrivande till att bli mer medvetet och kreativt. Du kanske vill ha mer skrivteknik eller tycker att du skriver tråkigt och har fastnat i ordval och uttryckssätt. 

Så tyckte tidigare deltagare

Tack Lena för att du inspirerade och utmanade mig att skriva och läsa upp texter som jag för några dagar sedan inte visste att jag skulle skriva (och ännu mindre dela med andra). Du gav mig också redskap för det mer jordnära och konkreta arbetet med texter på en myndighet. Och du fick mig att förstå hur de olika perspektiven kan befrukta varandra. 

Väldigt inspirerande och pedagogisk. Kursledaren hade möjlighet att engagera sig i samtliga deltagare.

Kursens lärare

Lena Malmsten Bäverstam har mer än 20 års erfarenhet av att hålla skrivkurser på Poppius, via sitt företag Ordblick, på Stockholms universitet och på Södertörns högskola. Hon har en god förmåga att få deltagarna att våga kasta sig ut i gestaltning, kreativitet och lust, och samtidigt se vad som skulle få texten att växa ytterligare.

Allmänt

  • Kursen går av stapeln då ett visst deltagarantal är uppnått. 
  • Kurslokal på Folkuniversitetet, Kungstensgatan 45.
  • Sedan 2023 bedrivs Poppius kursverksamhet i samarbete med Folkuniversitetet. Läs mer om Poppius.
  • Anmälningsvillkor och avbokningsregler

Kursledare

Lena Malmsten Bäverstam

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
21 nov 2024 - 22 nov 2024
Torsdag, Fredag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
tor 21 nov 2024 kl 09:00-15:15
  • fre 22 nov 2024 kl 09:00 - 15:15
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
115128
Pris
6000 kr