Skriv bättre i jobbet med Lena Malmsten Bäverstam

Plats Poppius

Bli en bättre skribent och kommunikatör! Med kunskap om texttyper, målgrupper och skrivande kan du skapa innehåll som är tydligt och engagerande. Under fyra halvdagar varvar vi teori med praktiska skrivövningar. Individuell återkoppling från läraren på dina texter. På Folkuniversitetet Stockholm

Boka nu

Innehåll

Den som lär sig att skriva effektiva texter har en enorm fördel i kampen om människors uppmärksamhet. Alla kan bli betydligt bättre på att skriva. Det som framför allt behövs är en insikt i skrivandets hantverk – och mycket övning. Båda sakerna får du rejäla doser av på kursen. Mellan varje kurstillfälle ska du skicka in en inlämningsuppgift som utgår från något av det som tagits upp under kursen. Du kommer få respons från kursledaren både på dessa inlämningsuppgifter och på texter du producerar under kurstillfällena, vilket ger dig stora möjlighet att utvecklas som skribent.

Ur kursinnehållet:
• Konsten att anpassa skrivandet till olika målgrupper.
• Lär dig vinkla och välja bort information.
• Metoder för att strukturera enskilda meningar och längre texter så att innehållet blir logiskt, pedagogiskt och attraktivt.
• Så gör du för att skriva kort, tydligt och engagerat.
• Rubriker, ingresser och textredigering.
• Klarspråk och moderna skrivregler.

Undervisningsform

Föreläsningar varvat med praktiska skrivövningar och textanalyser. Du får övningsuppgifter att lämna in inför kommande kurstillfälle. Totalt ingår tre hemuppgifter i kursen.

Förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som redan skriver en del i arbetet och vill utveckla hantverket. Du behöver inte ha gått andra skrivkurser tidigare. Kursdeltagarna brukar komma från såväl privata företag och enskilda firmor som organisationer och myndigheter. Många tidigare deltagare vittnar om att de har fått tillbaka skrivlusten efter att ha deltagit i kursen.

Kursledare

Lena Malmsten Bäverstam är examinerad språkkonsult i svenska från Stockholms universitet och utbildad journalist från Poppius. Hon har även en fil. kand. i arkeologi. Lena är en erfaren utbildare och har mångårig erfarenhet av klarspråksarbete på både myndigheter och företag. Hon arbetar också som skribent, redaktör och textgranskare.

Sagt av tidigare kursdeltagare

Utan att överdriva är det nog den mest givande kurs jag har gått. Har fått med mig både småsaker som är användbara och framför allt de lite större frågorna som skrivprocessen, textsammansättning, mottagare med mera.

Godkänd och intyg på avslutad kurs

Alla godkända kursdeltagare får ett intyg efter genomgången kurs. För att bli godkänd på kursen måste du närvara på kursen och lämna in alla uppgifter och övningsartiklar på utsatt tid. Du får inte vara frånvarande från undervisningen mer än ett kurstillfälle (tre studietimmar). Observera att det är obligatorisk närvaro på lektioner och föreläsningar. Förlorade lektioner kan inte inhämtas vid senare tillfälle.

Allmänt

  • Kursen går av stapeln då ett visst deltagarantal är uppnått. 
  • Kurslokal på Folkuniversitetet, Kungstensgatan 45.
  • Sedan 2023 bedrivs Poppius kursverksamhet i samarbete med Folkuniversitetet. Läs mer om Poppius.
  • Anmälningsvillkor och avbokningsregler

 

Kursledare

Lena Malmsten Bäverstam

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
1 okt 2024 - 22 okt 2024
Tisdag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
tis 1 okt 2024 kl 09:00-12:00
  • tis 8 okt 2024 kl 09:00 - 12:00
  • tis 15 okt 2024 kl 09:00 - 12:00
  • tis 22 okt 2024 kl 09:00 - 12:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
115126
Pris
9500 kr