Skriv populärvetenskapligt

Plats Göteborg

Hur når man ut med sin forskning och skapar förtroende för faktabaserad kunskap? Få inspiration och träna dig på att skriva och tänka populärvetenskapligt!

Boka kursen nu

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som är forskare vid Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet, och vill inspireras att uttrycka dig populärvetenskapligt.

Mål

Målet med kursen är att du ska vässa ditt populärvetenskapliga skrivande. Under kursen producerar du en artikel baserad på din egen forskning i ett relevant, skriftligt format.

Innehåll

Kursen ger dig handledning och konkreta verktyg för att uttrycka dig populärvetenskapligt och tar upp frågor om hur du når fram och skapar förtroende för faktabaserad kunskap. Vi ägnar mycket tid åt att läsa och diskutera varandras texter. Förutom nya idéer ger läsning av och samtal kring andras texter träning i att se utvecklingsmöjligheterna i din egen.

Arbetssätt

Föreläsningar, diskussioner och textworkshops. Du förväntas arbeta med att utveckla din egen text mellan varje tillfälle, med målet att ha en färdig text att skicka till en relevant tidskrift (till exempel Forskning & Framsteg) vid kursens slut.

Kursledare

Anna Froster, journalist, författare och biolog. Läs mer om Anna här.

Kurslitteratur

Viss kurslitteratur i form av kortare artiklar kan förekomma. Rekommenderad men inte obligatorisk läsning är Magnus Lintons Text & Stil : Om konsten att berätta med vetenskap (Natur & Kultur, 2019). Kampanjkoden funi5 ger 5 % rabatt hos Bokus.

Övrig information

Kursen går varannan tisdag kl. 17:00–19:00.

Det första kurstillfället sker på plats på Folkuniversitetet, Norra Allégatan 6 i Göteborg. Övriga kurstillfällen genomförs på distans via Zoom.

Max 20 kursdeltagare. Kursen startar vid 8 deltagare.

Kursen arrangeras av Naturvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet och Folkuniversitet i samverkan och administreras av Folkuniversitetet.

Anmälan är bindande.

Tid
20 sep 2022 - 29 nov 2022
Tillfällen
6
Plats
Distans,
Visa på karta
Pris
0 kr