Sockerchocken

Plats Göteborg

Vetenskapsjournalisten Ann Fernholm berättar om hälsoeffekterna av ett sekel med socker.

“Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.” Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?

Vetenskapsjournalisten Ann Fernholm pekar ut en annan bov i hälsodramat: vår sockerstinna kost. Hon berättar om den nya bild som växer fram i forskarvärlden kring socker, där godis, kakor, bullar och söt dryck kan orsaka fettlever, bukfetma och typ 2-diabetes. Hon går igenom sockrets historia och ger knep kring hur vi kan undvika de värsta sockerfällorna, men fortfarande göra livet till en fest. 

Välkommen på en föreläsning som ger en bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du äter!

Medverkande

Ann Fernholm är doktor i molekylär bioteknik vid Uppsala universitet och har arbetat som vetenskapsjournalist i 20 år, bland annat för DN, SvD, SVT, Fokus och Forskning & Framsteg. Hon utnämndes till årets vetenskapsjournalist 2010 och är grundare av Kostfonden.

Plats

Folkuniversitetet, Norra Allégatan 6

Övrig information

Fri entré. Begränsat antal platser. Ingen föranmälan.

Föreläsningen arrangeras med stöd från Folkuniversitetsföreningen.

Foto: Eva Lindblad

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg

info.gbg@folkuniversitetet.se

Kursperiod
7 nov 2023 - 7 nov 2023
Tisdag
Antal tillfällen
0
Första tillfället
tis 7 nov 2023 kl 18:00-19:30
Plats
Norra Allégatan 6, 41301 GÖTEBORG
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
303996
Pris
0 kr