Bokföring och redovisning grundkurs

Plats Trollhättan

En praktisk kurs för dig som behöver grundkunskaper i bokföring. Du får lära dig hur en modern kontoplan byggs upp och vad bokföringslagen säger. Kursen går i Trollhättan, men du kan även delta på distans.

Boka kursen nu

Målgrupp

För dig som behöver lära dig grundläggande bokföring.

Mål

Målet för utbildningen är att du ska få grundkunskaper i löpande bokföring samt redovisning som lämpar sig för såväl manuell bearbetning som databaserade rutiner. Du ska kunna sköta den löpande bokföringen i ett mindre företag eller på en avdelning.

Innehåll

  • Dubbel bokföring
  • Bokföringslagen
  • Baskontoplanen
  • Moms
  • Reskontra
  • Bokföring på dator

Arbetssätt

Teoretiska genomgångar varvas med praktiska övningar.

Litteratur och material

Meddelas i kallelsen.

Förkunskapskrav

Inga förkunskaper är nödvändiga.

Intyg

Intyg utfärdas efter utbildningens slut för de deltagare som varit närvarande minst 75 % av tiden och förutsatt att hela avgiften är betald.

Peter Zackariasson

– Mitt intresse för ekonomi föddes på gymnasiet när jag startade mitt första företag. Sedan drev jag företag i olika branscher parallellt med att jag utbildade mig vid Handelshögskolan.

Peter Zackariasson, undervisar i bokföring, aktiekunskap, pensionskunskap och utbildar till diplomerad ekonomiassistent.

Jag började undervisa när jag var 22 år och har fortsatt med det sedan dess. Mina kurser vänder sig till både yrkes- och privatlivet. Bokföring och utbildningen till ekonomiassistent har du nytta av på jobbet. Aktie- och pensionskunskap hjälper dig att få en bättre ekonomi och sätta guldkant på tillvaron när du blir äldre.

Det händer ofta att folk kommer fram till mig på stan och berättar att de har haft glädje och nytta av kunskaperna de fått på mina utbildningar. Det smittar av sig och gör att jag utmanar mig själv att göra ännu bättre lektioner.

Utbildning kan ingen ta ifrån dig. Du har den med dig under hela livet. Genom att undervisa ger jag tillbaka lite av det jag själv fått genom årens lopp. Jag ser det som en hobby eftersom det är så kul.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Trollhättan. Tel: 0520 - 50 50 75

info.trollhattan@folkuniversitetet.se

Tid
22 okt 2020 - 26 nov 2020
To 18:00 - 21:15
Tillfällen
6
Plats
Garvaregatan 15, 46130 Trollhättan
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1073247
Pris
3850 kr