Bokslut och årsredovisning

Plats Södertälje

Är du egenföretagare och vill sköta bokslutet själv? Eller arbetar du med bokslut? Lär dig bokslut på datorn med program från Visma/SPCS. Vi kommer att ha undervisning i ett stort klassrum pga Covid-19

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig till dig som har erfarenhet av löpande bokföring. Du vill öka dina kunskaper för att självständigt kunna upprätta bokslut och årsredovisning.

Mål

Efter kursen ska du kunna upprätta bokslut och årsredovisning. Du ska förstå sambandet mellan det löpande bokföringsarbetet och ett upprättat bokslut, hur du arbetar med avskrivningar och hur du värderar tillgångar och skulder.

Kursinnehåll


I kursen varvas teori med praktiska övningar och gemensamma genomgångar

  • Regler och krav för bokslut och årsredovisning
  • Arbetsgången vid bokslutsarbetet
  • Värdering av tillgångar och skulder
  • Avskrivningar
  • Bokslutsdispositioner
  • Beräkning av bolagsskatt etc
  • Inkomstdeklarationen
  • Årsredovisningen

Kursupplägg

Kursen går en gång i veckan under sju veckors tid. Totalt 28 timmar. Räkna med några timmars hemarbete. Gruppundervisning, max 11 deltagare.

Litteratur/Material

Kurslitteratur ingår ej i kursavgiften. Läraren använder sig av annat extramaterial för att göra undervisningen omväxlande och stimulerande.

Fortsättningsmöjligheter

Vi erbjuder fortsättningskurser till alla pågående kurser. Vår ambition är att du skall få samma tid, lärare och lokal på din fortsättningskurs som du hade tidigare. Det finns många möjligheter att utvecklas inom ekonomiområdet, exempelvis genom diplomerad ekonomiassistent

Kursintyg

Vid begäran skriver vi gärna ett kursintyg för aktuell kurs vid minst 75 procents närvaro.

Övrigt

För att förebygga spridningen av covid-19 anpassar vi antalet deltagare så att det går att hålla avstånd i undervisningssalen. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk.

Medverkande

Pia Carlsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
13 apr 2021 - 25 maj 2021
Ti 18:00 - 21:00
Tillfällen
7
Plats
Storgatan 3, 15172 Södertälje
Visa på karta
Studietimmar
28
Kurs-ID
1089602
Pris
3550 kr