Redovisningsassistent

Plats Göteborg

Vill du jobba med löpande bokföring och delta i bokslutsarbetet på ett företag? Här får du 60 timmars grundutbildning som ger dig de kunskaper du behöver.

Boka kursen nu

Målgrupp

Kursen passar dig som vill arbeta med den löpande bokföringen samt assistera vid företagets bokslutsarbete. Du behöver ha viss datorvana eftersom utbildningen är förlagd till datorsal och vi kommer att arbeta en hel del med olika programvaror.

Mål

Målet med utbildningen är att ge dig tillräckliga kunskaper för att du ska kunna sköta den löpande bokföringen samt delta i företagets bokslutsarbete.

Innehåll

  • Företagsekonomiska begrepp
  • Löpande bokföring
  • Momshantering
  • Periodiseringar
  • Bokslutsplanering
  • Årsbokslut, årsredovisning

Arbetssätt

Vi arbetar i datorsal och varvar teoretiska genomgångar med praktisk träning.

Övrigt

Kurslitteratur tillkommer. Fakta och manuella övningar läses och görs i boken R2000 Redovisning 2.

För den löpande bokföringen använder vi dataprogrammet Visma Administration.

Kursledare

Ingegerd Seifert

– Det roligaste med att jobba med redovisning? Det är nog ändå tiden för bokslut och inkomstdeklaration. Hela året sitter jag ju framför allt med uträkningar och siffror, men när bokslutstiden kommer får jag också träffa människorna bakom siffrorna!

Ingegerd Seifert är civilekonom och auktoriserad redovisningskonsult med flerårig erfarenhet i redovisningsbranschen. Hon har arbetat som uppskattad kursledare på Folkuniversitet sedan 1992, och parallellt med detta sköter hon både bokföringen och löneadministrationen åt en mängd företag. Ingegerd är idag kursledare för Bokföring och redovisning (både grund- och fortsättningskurs), Bokföring för småföretagare, Bokslut och årsredovisning, Löneadministration samt för vår utbildning Diplomerad ekonomiassistent.

Ingegerd Seifert

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg Tel: 031 - 10 65 52

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
14 sep 2021 - 16 nov 2021
Ti 09:00 - 14:30
Tillfällen
10
Studietimmar
60
Kurs-ID
1100588
Pris
14750 kr