Redovisning på plats/online

Plats Malmö

Redovisning är för dig som arbetar med bokföring och behöver kunna göra självständiga bokslut i olika bolagsformer. Kursen ges i Folkuniversitetets lokaler i Malmö och det finns möjlighet att vid behov följa den online.

Boka reservplats

Kursen är planerad att äga rum i Folkuniversitetets lokaler. Har du inte möjlighet att närvara på plats är du välkommen att följa den online. Om Folkhälsomyndigheten ändrar sina rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning med anledning av Covid-19, går kursen över till enbart onlineundervisning. Här kan du läsa hur vi tar vårt ansvar och vad vi förväntar oss av dig som deltagare.

Mål

Du lär dig löpande bokföring, bokslut, avskrivning och företagsanalys. Efter kursen kan du följa upp och analysera ett företags ekonomiska resultat och ställning. Du har lärt dig att självständigt göra bokslut till både enskild firma och aktiebolag. Du har också fått en förståelse för hur den löpande bokföringen fungerar som förarbete till bokslutsarbetet.

Kursinnehåll

Du får bland annat lära dig:
  • Bokslutsrutiner och bokskutsplanering
  • Avskrivningar
  • Överavskrivningar
  • Periodiseringsfonder
  • Omföringar som t ex förutbetald hyra, upplupna räntor, upplupna intäkter
  • Företagsanalys såsom nyckeltal för tillväxt, likviditet och soliditet
  • Kassaflödesanalys

Studiematerial

Ekonomistyrning Redovisning 2 Faktabok - Redovisning och beskattning samt Ekonomistyrning Redovisning 2 Problembok - Redovisning och beskattning. Liber, J-O, Andersson. Kurslitteratur tillhandahålls av Folkuniversitetet. En kostnad på ca1150: - tillkommer på fakturan.

Förkunskaper

Du behöver ha kunskaper i bokföring. Antingen arbetar du med bokföring eller har du gått kurserna Bokföring grund och Bokföring fortsättning på Folkuniversitetet i Malmö eller motsvarande.

Arbetssätt

Kursen är på plats samt online. Väljer du att delta online behöver du tillgång till dator med kamera, mikrofon och högtalare samt internetuppkoppling. Inga speciella program behövs. Du deltar i kursen på angiven dag och tid.

Kompletterande prisinformation

Kursavgiften kan betalas i sin helhet vid ett tillfälle, eller delbetalas två gånger under kursen. Ingen extra kostnad tillkommer.
Önskar du delbetalning? Meddela det i noteringsfältet vid din anmälan.

Charlotte Fana

"Jag har världens roligaste jobb! Varje dag får jag träffa motiverade deltagare som har olika erfarenheter och delge dom mina kunskaper inom ekonomiområdet."

Ekonomen Charlotte Fana är utbildad inom Ekonomi och Juridik på Lunds universitet och har pedagogisk utbildning från Blekinge tekniska högskola. Sedan 15 år tillbaka undervisar hon i ekonomi på Folkuniversitetet i Malmö.

Charlotte Fana

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
07 sep 2020 - 07 okt 2020
Må 09:00 - 12:15
On 09:00 - 12:15
Tillfällen
10
Plats
Regementsgatan 4, 21142 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
40
Kurs-ID
1069999
Pris
9295 kr