Saxofon - Intresseanmälan

Plats Umeå

Är du en nyfiken nybörjare på saxofon eller kanske vill du ta upp ett tidigare intresse och fortsätta vässa ditt musicerande? Nu har du chansen att fortsätta utvecklas eller lära dig spela detta vackra instrument från grunden!

Under ett flertal årtionden har saxofonen haft given plats, oavsett genre eller konstellation. Saxofon är ofta förknippad med jazz, men används såväl inom exempelvis pop, rock, soul och blues. Saxofon är ett vackert instrument som faktiskt passar in i dom flesta musikaliska sammanhang.

Saxofonen har ett stort användningsområde och hörs bland annat inom musikstilar som pop, rock, jazz, funk, visa och klassiskt. Är du helt nybörjare så kommer du får lära känna instrumentet, som bland annat sker genom gehörsspel, improvisationsövningar, teknikövningar och melodispel.

Målgrupp

Våra saxofonkurser vänder sig både till dig som är helt nybörjare och till dig som har spelat i ett flertal år och vill hitta en ny utveckling eller inriktning i ditt musicerande. Du kanske har en grundläggande nivå men behöver hitta ny motivation?

Dina lektioner kommer att individanpassas utifrån den nivå du befinner dig på, men gemensamt för alla elever är att vi kommer jobba med bra övningar, spela tillsammans och hitta en lämplig musikinriktning som både utmanar och inspirerar dig till att öva.

När du träffar vår kursledare Jens Marklund första gången kommer du att få gå igenom var du befinner dig i ditt saxofonspelande och diskutera vad du mest vill gå igenom, förbättra samt vad du vill ha ut av dina lektioner. Du kommer även att få övningar att gå igenom hemma samt stycken att öva på som vi sedan går igenom tillsammans.

Innehåll

Kursen kommer att se annorlunda ut beroende på vilken nivå du befinner dig, men gemensamt för alla är att vi kommer att gå igenom bra övningar, spela tillsammans och hitta roliga musikstycken som utmanar dig och inspirerar dig till att öva. Vi kommer att gå igenom var du befinner dig i ditt saxofonspelande och diskutera vad du mest vill gå igenom och förbättra. Efter det får du övningar att gå igenom hemma samt stycken att öva på som vi sedan går igenom tillsammans.

Mål

Efter avslutad kurs kommer du ha en ny motivation till ditt saxofonspel och en bra grund att stå på med övningar för bland annat fingerfärdighet och uppvärmning. Du kommer att ha ett material att utgå ifrån, oavsett om du vill fortsätta ta lektioner eller fortsätta med övningar på hemmaplan.

Tenor, alt eller sopransaxofon?

Saxofon finns som instrument uppdelat i storlekar och stämningar. Vår kursledare Jens Marklund undervisar inom både tenor, alt- och sopransaxofon. Det är bra om du som elev har ett speciellt önskemål att på lektionerna utgå ifrån någon av varianterna inom saxofon.

Undervisningsform

Undervisning sker framförallt individuellt, men vi tar gärna emot elever som vill lära sig i par. Är du och din kompis, förälder eller syskon intresserad av att ta duo-lektioner i saxofon så kan det vara väsentligt att ni ligger på en liknande nivå. Är ni två kompisar som tillsammans vill ta lektioner så finns goda möjligheter att tillsammans utvecklas utanför lektionerna.

• Enskild undervisning - 8 lektioner, 30 minuter/vecka, 2,995:- (inklusive moms)
• Duo undervisning - 10 lektioner, 45 minuter/vecka, 2,195:-

Litteratur, material och bra att tänka på

Alla elever uppmanas att ta med ett eget instrument. Äger du ingen saxofon men är intresserad av att ta lektioner? Kontakta oss så kan vi hjälpa dig med hur du ska gå vidare i dina funderingar! Folkuniversitetet tillhandahåller med not och studiematerial.

Observera att du inte kan boka in dig på denna sida.
Är du intresserad av att lämna ditt intresse, kontakta Peter Wester:
peter.wester@folkuniversitetet.se
090-711419

Varmt välkommen med din anmälan!

OBS! Den här kursen bokar du genom att ringa eller mejla oss. Du hittar kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Kursledare

Theodor Boäng

Har du frågor?

Kontakta Peter Wester

peter.wester@folkuniversitetet.se

Tid
Löpande kursstart
Tillfällen
8
Studietimmar
8
Kurs-ID
1055495
Pris
2995 kr