Tre snabba frågor

Helena Östberg jobbade som boendestödjare och utbildade sig parallellt med till Diplomerad Ledare på Folkuniversitetet i Nyköping. Det hon uppskattar mest med utbildningen är att man lär sig mycket inom olika ämnesområden, som alla är viktiga att behärska som ledare. – Den här utbildningen öppnar många möjligheter för framtiden, säger Helena.

Helena Östberg i skogen - läs intervjun med henne här

Varför valde du att gå kursen Diplomerad Ledare?
– Jag arbetade natt och kände att jag ville passa på att utbilda och utveckla mig på dagtid. Jag fick syn på den här utbildningen och upplevde att den täckte in många olika områden som verkade intressanta.

Vad är det viktigaste du lärt dig?
– Jag har lärt mig mycket inom flera ämnesområden, som alla är viktiga att kunna som ledare. Jag har lärt mig om ledarskap; hur jag ska kommunicera för att nå fram, om olika ledarstilar i olika situationer, om gruppdynamik och gruppers utveckling och om värdet av våra olika personligheter. Jag har lärt mig om företagsekonomi; om strategisk marknadsföring, om SWOT-analyser, balansräkning, resultaträkning och årsredovisning. Jag har lärt mig om arbetsrätt; historiken för att kunna blicka framåt samt LAS. Just nu håller vi på att gå igenom mer inom arbetsrätten. Jag kommer både som person och som ledare att ha stor nytta av allt som vi har gått igenom.

Vad har varit roligast?
– Den stora variationen under träffarna och alla praktiska övningar. Vi är ett härligt gäng med olika bakgrund och vi delar och lär oss massor av varandras yrkeserfarenheter!

Läraren har mycket kunskap och erfarenhet inom många olika områden och vi får många goda tips på vägen – superbra! Jag kan definitivt rekommendera den här kursen.