Kom igång med att sticka och virka - NYHET

En kurs med olika garntekniker för olika ändamål. Här får du pröva olika handarbetstekniker så som stickning och virkning. Denna kurs anordnas i samarbete med Textilmuseet i Borås.

Målgrupp
Du behöver inga förkunskaper. För dig som är intresserad av att på ett snabbt och enkelt sätt komma igång med olika tekniker i garnernas värld.

Att du lär dig att använda traditionella handarbetstekniker.

Grunderna i stickning för dig som är nybörjare.
Vi går igenom hur man lägger upp maskor, maskar av, stickar ihop och ökar.
Du får också lära dig hur man tolkar stickbeskrivningar och förkortningar.
Olika sorters uppläggningar, räta och aviga maskor m.m.
Lära dig läsa mönster. Här lär du dig att virka från grunden - lära dig att virka steg för steg. T.ex. luftmaskor, fasta maskor, halvstolpar, stolpar och dubbelstolpar.
När du behärskar grunderna i virkning kan du virka vad som helst - det är bara fantasin som sätter gränserna.

Arbetssätt
Mestadels i form av individuell handledning med vissa gemensamma genomgångar. En stor del av tiden ägnas åt övning och färdigställande. Teori och praktik varvas.

Litteratur/material
I kursavgiften ingår inte material. Deltagarna tar själva med det som de är intresserade av att arbeta med.

Anxhela Ziso

Folkuniversitetet Borås Tel: 033-722 59 50
kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Skaraborgsvägen 3, 50630 BORÅS
29 feb 2020
Slutdatum
1 mar 2020
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
33 dagar
Lö 10:00 - 16:00
Sö 10:00 - 16:00
(En studietimme är 45 minuter)
2 st
1 275 kr

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev