Bokföring grundkurs i snabb takt

Kursen ger grundläggande kunskaper i löpande bokföring och redovisning, med de gemensamma dragen som finns i samtliga bolagsformer.

Grundkursen i snabb takt vänder sig till dig som behöver fräscha upp och befästa dina kunskaper om bokföringens grunder, för att kunna sköta den löpande bokföringen och redovisningen i eget företag eller på ett företags ekonomiavdelning.

Mål

Målet är att du efter kursen är att du ska ha grundläggande kunskaper i bokföring. Vilka begrepp, rapporter och regler som gäller i relation till denna.

• Ekonomiska begrepp
  • Dubbel bokföring
  • Bokföringslagen
  • BAS-kontoplanen
  • Resultat- och balansräkning
  • Ingående och utgående moms
  • Momsdeklarationer och momsredovisning
  • Bokföring av löner, sociala avgifter och personalskatter
  • Kort om bokslut och deklaration
  • Litteratur och material

Du får material av kursläraren, vilket ingår i kursavgiften.

Förkunskapskrav

Du har antingen praktisk erfarenhet av bokföring eller har tidigare läst ekonomi med lite bokföring. Kursen kan även passa dig som har goda ekonomikunskaper i övrigt och känner att du därför kan tillgodogöra dig grunderna i bokföring i snabbt tempo.

Kursupplägg/undervisningsform

Föreläsningar och diskussioner varvas med praktiska gemensamma övningar. Kursen genomförs under 2 heldagar på dagtid.

Hela kursavgiften betalas vid ett tillfälle.

Intyg

Intyg utfärdas efter utbildningens slut för de deltagare som varit närvarande minst 75% av tiden och förutsatt att hela avgiften är betald.

Fortsättningsmöjligheter

• Bokföring fortsättningskurs i snabb takt - ger djupare kunskaper inom bokföring. Likaså har vi kursen Bokslut och årsredovisning. Önskar du fördjupa i dina kunskaper inom ekonomi och gå en längre utbildning kan dessa vara av intresse:
  • Ekonomiassistent
  • Diplomerad redovisningsekonom
  • Länkar

Kundtjänst i Stockholm
    direkt@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
    2 apr 2020
    Slutdatum
    3 apr 2020
    Antal veckor
    1 veckor
    Tid kvar till startdatum:
    70 dagar
    To 09:00 - 16:00
    Fr 09:00 - 16:00
    (En studietimme är 45 minuter)
    2 st
    4 475 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test.

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners