Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Diplomerad webbdesigner

Diplomerad webbdesigner

Diplomerad webbdesigner är en bred utbildning för dig som behöver administrera webbplatser i ditt arbete, eget företag eller föreningsliv.

Vi startar med att bygga en hemsida som ska fungera fint på den sociala webben och som även ska fångas upp av sökmotorer. Teori och praktik varvas i utbildningen, vilket är stimulerande och underlättar inlärningen.

Utbildningen går på tisdagar under höstterminen, men under fyra veckor (16 september - 7 oktober) kommer ni även att ha undervisning på måndagarna, för att komma snabbt framåt.

Förkunskaper
För att kunna tillgodogöra dig utbildningen bör du ha god datorvana och kunna navigera obehindrat i Windows-miljö. Du behöver däremot inga förkunskaper i de aktuella programmen eller teknikerna.

Målgrupp
Diplomerad webbdesigner är en bred utbildning för dig som behöver administrera webbplatser på ditt befintliga arbete, i ditt eget företag eller i ditt föreningsliv.

Mål
Att ge grundläggande kunskaper om redigeringsprogram så att du kan utforma, underhålla och administrera en webbplats.

Innehåll
Under utbildningen går vi igenom webbplatsens terminologi, webbverktyg och webbtjänster, exempelvis webbläsare, webbhotell, webbservrar, domäner och sökmotorer.
Vi diskuterar användarvänlighet, tekniktrender, upphovsrätt samt tittar närmare på hur man arbetar med layout, format och bildhantering, foto och grafik.
Det praktiska arbetet utgår ifrån att både layout och text är anpassade för webben.
Vi arbetar utifrån hur småföretagare kan nå ut på sociala medier genom både tekniker och olika sätt att skriva för webben. Vi går även igenom sökmotorsoptimering.
I utbildningen ingår även ett projektarbete där alla får i uppgift att bygga en webbplats åt ett fiktivt företag. Ett godkänt projektarbete är en förutsättning för att bli diplomerad.

 • HTML5 från grunden
 • CSS3 från grunden
 • Responsiva, mobilanpassade och användbara webblayouter
 • Wordpress som både användare och webbutvecklare
 • Bildhantering och grafik med Adobe Photoshop och Adobe Illustrator
 • Att skriva för webben
 • Marknadsföring via sociala medier
 • Sökmotorsoptimering
 • Domännamn och webbhotell
 • Google Documents, Font API, Maps, Search, Video och Analytic.
 • Grunder i projektledning

Gruppstorlek
Antalet deltagare är begränsat till 12 personer.


Undervisningsform
Lärarledd undervisning. Teoretiska genomgångar varvas med många tillfällen av praktiska övningar. Utöver kursens lärarledda studietimmar tillkommer självständigt arbete. Tempot på utbildningen är högt vilket medför att du måste vara beredd att lägga ner tid utanför den lärarledda lektionstiden. Det krävs 75 procent närvaro i alla delämnen samt att alla uppgifter fullgjorts för att kunna få ut ett diplom efter kursens slut.

Litteratur och material
Lärarens egna kompendier. Kursavgiften kan delbetalas under terminen.
För dig som är Mac-användare: Våra IT- kurser ges i datorsalar där operativsystemet är Windows men det mesta i de programvaror kursen omfattar ser likadant ut i Mac. Det går dessutom att ha med sig egen laptop. Trådlöst internet finns.

Länkar

Kursledare

Ola Lindberg

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08
artcollege@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Första Långgatan 16 B, 41328 GÖTEBORG
Kursstart
10 sep 2019
Slutdatum
26 nov 2019
Antal veckor
12 veckor
Tid kvar till startdatum:
108 dagar
Tider
Må 09:00 - 16:00
Ti 09:00 - 16:00
Studietimmar
128
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
16 st
Arr nr.
1010081
Platser kvar
Ja
Pris
19 900 kr

Föreläsningar i Göteborg

Missa inte våra föreläsningar i olika intressanta ämnen. Många av dem är helt gratis!

Se hela utbudet

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.

Få vårt nyhetsbrev

Sista minuten-kurser

Kvalitet och Miljö

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till vår personal i Göteborg.

Kontakta oss!