Lär dig svenska på sfi Folkuniversitetet i Kristianstad

Är du redo att lära dig svenska och ta steget in i svenska samhället? Då har du kommit rätt. Välkommen till sfi i Kristianstad på Folkuniversitetet. Läs mer om svenska för invandrare (sfi) och hur du redan idag anmäler dig och blir en del av vår skola.

Lär dig svenska på sfi Folkuniversitetet i Kalmar

Ansök

Folkuniversitetet har mycket lång erfarenhet av sfi – svenska för invandrare. Med hjälp av våra duktiga och engagerade sfi-lärare kommer du att få bra kunskaper i svenska och om det svenska samhället. När du studerar sfi på Folkuniversitetet i Kristianstad lär du dig mycket mer än bara ord och grammatik. Språkundervisningen är en viktig del av sfi, men det är minst lika viktigt att du blir bekant med att leva och arbeta i Sverige.

Vi ser fram emot att välkomna dig till vår skola och att hjälpa dig ta plats i Sverige!

Därför ska du välja sfi Folkuniversitetet i Kristianstad: 

  • Kostnadsfritt – du studerar gratis hos oss.
  • Centralt – du hittar oss i centrum där vi har nära till det mesta som till exempel stadsbiblioteket och olika myndigheter.
  • Kontinuerligt intag – du slipper vänta utan kan börja studera hos oss relativt omgående.
  • Kompetent personal – vi har flerspråkig legitimerad personal som är specialiserad på olika områden för att kunna erbjuda det stöd som just du behöver.
  • Inkluderande – vi arbetar aktivt för att du ska bli en del av det svenska samhället. Detta gör vi genom att dels bege oss ut i samhället, dels genom att bjuda in olika aktörer till oss.
  • Samarbetspartners – vi samarbetar bland annat med Erikshjälpen, Christiansro, Komvux och Civilförsvaret. Vi vill hjälpa dig att komma vidare i dina studier och med att få in en fot i arbetslivet samt att hitta äkta tillfällen att använda det svenska språket.
    Mötesplats – vi har ett eget kafé som är öppet för alla – utrikes- och svenskfödda. Här ges du möjlighet att träffa andra för att i lugn och ro träffas över en fika samtidigt som du utvecklar det svenska språket.
    Vi tror på dig och din förmåga att utvecklas!

Olika sätt att läsa sfi på Folkuniversitetet i Kristianstad 

Vår undervisning anpassas efter dig, dina behov och din utbildningsbakgrund, oavsett nivå. Vi hjälper dig att hitta den studieform och nivå som passar dig bäst.

Vi erbjuder följande studieformer:

 Flexibla studieformer – vi erbjuder studier på dagtid, kvällstid eller på distans.

Vad krävs för att du ska få läsa SFI på Folkuniversitetet i Kristianstad?

Du har rätt att studera SFI från det år du fyller 16 år. Du ska också vara folkbokförd i Kristianstads kommun och sakna grundläggande kunskaper i svenska språket.

Så anmäler dig du dig till sfi på Folkuniversitetet i Kristianstad

Du anmäler dig genom att klicka på ansök/anmäl. Därefter hamnar du på Kristianstad kommuns webbplats. Där följer du instruktionerna.

Ansök

Har du frågor om sfi? Vi finns här för att svara på alla dina frågor, stora som små!

marina.gevoyan@folkuniversitetet.se

044-785 90 80