Välkommen till Lund sfi-skola

Lund sfi-skola vid Folkuniversitetet ger dig grundläggande kunskaper i svenska språket så att du kan delta i samhället, arbetslivet eller vidare studier.

Välkommen till Lund sfi-skola

Hos oss har du möjlighet att studera sfi på flera olika sätt. 

  • Studieväg 3 (Stv.3) - För de med avslutad gymnasieutbildning och högre.
  • Studieväg 2 (Stv.2) - För de med utbildningsbakgrund avslutad före gymnasiet.

Flex, 15 timmar per vecka (Stv3)

Det mest flexibla studiealternativet som kombinerar minst 4 eller 8 timmar på plats eller på distans med ytterligare självstudier online. Du har möjlighet att välja mellan klasschema måndag till fredag både dag- och kvällstid.

Passar deltagare med minst 13 års formell utbildning. Dator och internet krävs.

Välj mellan 3 olika alternativ:

Flex Dag - Light, 15 timmar per vecka

Minst 4 timmars plats- eller distanskurser med ytterligare självstudier online. Obligatoriska dagstid på plats möten med din mentor äger rum ungefär var tredje vecka.

Flex Dag - Standard, 15 timmar per vecka

Minst 8 timmars plats- eller distanskurser med ytterligare självstudier online. Obligatoriska dagstid på plats möten med din mentor äger rum ungefär var tredje vecka.

Flex Kväll, 15 timmar per vecka

Minst 4 timmars plats- eller distanskurser med ytterligare självstudier online. Obligatoriska kvällstid på plats möten med din mentor äger rum ungefär var tredje vecka.

Dagtid, 15 timmar per vecka, måndag till fredag (Stv2)

Ett dagstudiealternativ för dem som har 7-12 års formell utbildning och behöver en lugnare takt. Vi använder ofta datorer som hjälpmedel, och det är bra om du har vissa datorkunskaper eller är intresserad av att skaffa dig datorkunskaper.

En komplett distanskurs, 15 timmar per vecka (Stv3)

Enbart självstudier utan några livekurser varken på skolan eller på distans. Individuella distansmöten med läraren genomförs en gång i månaden. Flexibelt bokningsschema.

Internet och dator krävs.

Folkuniversitetet har lång erfarenhet av Sfi både i klassrummet och på distans. Våra utbildningar är flexibla och anpassas efter dina behov.

Språkcafé varje torsdag

Varje torsdag kl.10-11.30 har vi språkcafé i sal 13 på Skomakaregatan 8. Den är öppen för alla: både för dig som går på skolan, och för dig som vill veta mer om skolan. På språkcafét är det våra elever som leder diskussionerna, med stöd av våra lärare.

För att söka någon av våra sfi-utbildningar behöver du besöka LundaVälkomsten.

Om du är folkbokförd i Lunds kommun ska du kontakta Lundavälkomsten. I annat fall tar du kontakt med din hemkommun.

Kontaktuppgifter

046-19 77 29
lundsfi@fusyd.net