Om studiemedel - CSN

Om du har frågor om Centrala Studiemedelsnämden, CSN, hur du ansöker om studiemedel och frågor om din studieekonomi vänd dig direkt till csn.se

Viktigt!

När du söker studiemedel på CSNs webbplats så var noga med att du väljer din hemkommun som skola. Eftersom att det är din hemkommun som rapporterar till CSN. Du ska inte leta efter Komvux Folkuniversitetet i rullistan utan istället välja din hemkommun. Om du inte gör detta så kan det bli fel i din ansökan och utbetalningen av ditt studiemedel kan dröja. Till exempel, om du bor i Södertälje kommun så väljer du Komvux Södertälje som skola i listan.

Hur många poäng måste jag läsa för att få fullt studiestöd?
För information om studiestöd, kontakta Centrala studiestödsnämnden, CSN, för mer information: www.csn.se eller 0771-27 60 00. Grundregeln är att du måste läsa heltid, 100 %, 20 poäng per vecka för att få fullt studiestöd.

Studieförsäkran till CSN
Från och med den 10 juni 2018 kräver CSN ett intygande att du påbörjat dina studier för att du ska få din utbetalning. Under första kursveckan arbetar Komvux Folkuniversitetets administration med att registrera dig på den/de kurser som du läser på Komvux Folkuniversitetet. Du kan därför ha hunnit få ett meddelande från CSN innan vi hunnit göra registreringen. 
När registreringen är gjord skickar Komvux i din hemkommun informationen om att du påbörjat dina studier och CSN kan därefter betala ut ditt studiemedel/studiestöd. 
Om du läser kurser på flera skolor behöver varje skola rapportera att du påbörjat dina studier för att du ska få din utbetalning.
OBS! Vi kan inte registrera att du påbörjat dina studier förrän du varit på lektion eller kommit igång med dina studier på distans.

Enligt CSN är jag inte registrerad hos er. Hur ska jag göra?
Under första kursveckan arbetar Komvux Folkuniversitetets administration med att registrera dig på den/de kurser som du läser på Komvux Folkuniversitetet. Du kan därför ha hunnit få ett meddelande från CSN innan vi hunnit göra registreringen. Har du varit på lektion eller utfört studieaktiveringsuppgiften om du läser på distans kommer administrationen att registrera dig som aktiv på kursen snarast. Då bortser du bara från meddelandet du fått från CSN.
Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på komvux.ost@folkuniversitetet.se eller genom att ringa 08-789 43 40 tisdagar och - torsdagar kl. 13.30-15.30.