Komplettera dina betyg och kunskaper genom en prövning

En prövning innebär att du på egen hand läser in den aktuella kursen och examinerar dina kunskaper. Under hösten 2021 kommer Komvux Folkuniversitetet inte att erbjuda några prövningar.

Flicka sitter med laptop i en fönsternisch

Prövningen omfattar hela kursen och dina kunskaper bedöms utifrån Skolverkets fastställda kunskapskrav i kurs och ämnesplaner Det kan även ingå laboration, inlämningsuppgifter och muntliga uppgifter/prov. Det sammanlagda resultatet av dessa uppgifter/provet utgör ditt betyg. En prövning innebär studier på egen hand utan handledning från lärare.

Information och tips

Aktuella datum 

Just nu har vi inte några datum för prövningar.


Observera! Anmälan kan stängas tidigare då antalet platser är begränsat. Vi tar inte emot sena ansökningar.

Avgift för prövning

Prövningen kostar 500 kr och anmälan är bindande. Avgiften återbetalas ej vid återbud eller om du uteblir från prövningstillfället. 

Undantag gällande avgift:
 Om du har läst en kurs på Komvux tidigare och fått betyget F är prövningen kostnadsfri. Du ska bifoga en kopia på ditt betyg med ansökan till Folkuniversitetet för att styrka att du fått F i kursen.

Viktigt att veta!
Om du inte betalar in för din prövning eller har bifogat en kopia på ditt betyg senast det datum som anges på anmälningsidan kommer du inte att bli kallad till prövningstillfället.