Om antagning

Hur vet jag om jag blivit antagen till att studera på Komvux Folkuniversitetet?
Du får ett antagningsbesked via e-post ca 14 dagar innan kursen startar. Du kan innan du får ditt antagningsbesked se om Vuxenutbildningen i din kommun beviljat din ansökan genom att logga in på deras ansökningswebb. Det är vuxenutbildningen i din hemkommun som beslutar om du får studera hos oss.
Om du inte har fått information senast 5 dagar innan kursstart kan det vara bra att titta i skräpposten i din e-post, annars – kontakta Komvux Folkuniversitetet.

Jag har inte blivit beviljad att läsa den sökta kursen hos er, vad ska jag göra?
Kontakta Vuxenutbildningen i din hemkommun om du vill ha mer information om varför du inte blivit antagen/beviljad att studera hos oss. Det är Vuxenutbildningen i din hemkommun som beslutar om du får studera hos oss.

Tar ni emot sena ansökningar?
Nej. Det är Vuxenutbildningen i din hemkommun som behandlar din ansökan. Har du missat att söka får du söka till nästkommande period. 

Finns det reservplatser?
Nej. Vi har inga reservplatser då det är Vuxenutbildningen i din hemkommun som behandlar din ansökan och beslutar om du får studera hos oss.

Vad gör jag när kursen jag sökt hos er inte startar?
Om kursen du sökt hos oss inte startar p.g.a. för få sökande får du information från oss via e-post. Har du blivit antagen att läsa kursen via Vuxenutbildningen i din hemkommun har du rätt att läsa kursen på en annan skola. Då kontaktar du vuxenutbildningen i din hemkommun som hjälper till med byte av skola.

Jag har kommit in på en annan skola, men den kursen startar inte där. Kan jag få gå hos er i stället?
Ja, om vi har platser kvar, avtal med just din kommun och din hemkommun godkänner det så kan du läsa kursen hos oss. Du kontaktar vuxenutbildningen i din hemkommun för förfrågan.

Var finns ni?
Komvux Folkuniversitetet finns i Södertälje på Storgatan 3 (i Telgehuset).