Inför Start

Här hittar du information om hur du kommer igång med dina studier på Folkuniversitetet i Göteborg.

Du måste närvara vid den obligatoriska introduktionen vid kursstart. Senast på fredagen i den första första kursveckan måste du också göra nedanstående steg för att registrera dig på kursen.

Observara att du förlorar din plats på kursen och behöver göra en ny ansökan om du inte gör de steg som krävs för att påbörja dina studier

Skapa ett konto på Moodle

  1. Gå in på https://moodle.folkuniversitetet.se och skapa ett nytt konto.
  2. Klicka på Logga in och följ instruktionerna under "Är det första gången du är här?" Tänk på att använda hela ditt namn (för- och efternamn) som användarnamn. Lösenord väljer du själv.
  3. Gå sedan in under Komvux, sfi och Göteborg Komvux.
  4. Välj din kurs din kurs. Du kan söka direkt på kursnamnet som du fick av din lärare på introduktionstillfället. För att komma in på kurssidan behöver du en kursnyckel. Den får du också på det första obligatoriska introduktionstillfället.

Fyll i din individuella pedagogiska planering (IPP)

Din pedagogiska planering hittar du på din kurssida på Moodle. Den pedagogiska planeringen gäller för den specifika kursen, så om du läser flera kurser samtidigt måste du fylla i en pedagogisk planering för varje kurs.

Bekanta dig med Moodle

Börja navigera på Moodle, läs igenom det centrala innehållet för kursen, kunskapskraven och arbetsplanen. Detta är mycket viktigt för att du på bästa sätt ska kunna planera dina studier.