Ansökan

Ansökan till höstens kursstart är nu stängd. Du är välkommen att göra en intresseanmälan så kontaktar vi dig nästa gång det är dags att söka.

Bild från Musikinstrumentakademiens verkstad.

Lämna intresseanmälan

Så här söker du:

  • Registrera ett konto på yh-antagning.se.
  • Ladda upp de handlingar som efterfrågas (gymnasieexamen eller motsvarande, övriga handlingar som styrker din behörighet samt personligt brev). 
  • Uppladdade handlingar måste vara på svenska eller engelska. Om du har utländsk gymnasieexamen ber vi dig få den validerad av UHR. Handlingar på andra språk än svenska eller engelska ska vara översatta av en auktoriserad översättare,
  • De handlingar som du bifogar till ansökan kan vara skannande eller avfotograferade med kamera eller mobiltelefon. Kontrollera att dina foton är skarpa och fullt läsbara. Använd filformaten JPG och/eller DOC/DOCX när du lämnar in dina ansökningshandlingar.

Om du är i pågående gymnasieutbildning eller andra behörighetsgivande studier måste du styrka detta med ett studieintyg. Studieintyget ska vara utfärdat av skolan.

Vad händer när du lämnat in din ansökan?

  1. Först kontrollerar vi att du har den grundläggande behörighet som utbildningen kräver. Sökanden kan ombes inkomma med kompletterande handlingar.
  2. Alla som uppfyller den grundläggande behörigheten kallas till provdag bestående av ett praktiskt arbetsprov och en kort intervju. För att gå vidare i urvalet är deltagande på provdagarna obligatoriskt. När ansökningsperioden har stängt i mitten av april får sökanden med grundläggande behörighet välja bland ett antal tillgängliga datum och tider för genomförande av provdag. Detta äger rum fysiskt på skolan under första halvan av maj. Observera att detta alltså sker med relativt kort varsel, så det är viktigt att du är beredd på att infinna dig. Det finns inga särskilda prestationskrav men resultaten ligger dock till grund för din placering i antagningslistan.
  3. Efter provdagarna antar utbildningens ledningsgrupp åtta sökande till utbildningen och en reservlista upprättas.
  4. Sökanden som erbjuds plats på utbildningen måste tacka ja inom en viss tid, annars erbjuds platsen till nästa person på reservlistan.
  5. De som tackat ja till din plats är antagna till utbildningen och är välkomna till terminsstart i augusti 2024.

Övriga frågor

Här hittar du vanliga frågor och svar om utbildningen.