Om skolan

Lär dig mer om Musikinstrumentakademien.

Miljöbild för Musikinstrumentakademien.

Skolan är belägen i ett naturskönt område i Upplands Väsby kommun, norr om Stockholm. Miljön är avstressande och inspirerande. Att resa till och från skolan är lätt och det är bra kommunikationer med pendeltåg. Från Stockholms central tar det cirka 30 minuter.

Just nu utreds möjligheten att flytta verksamheten till nya lokaler närmare Stockholm från och med hösten 2025. Beslut har inte fattats ännu, men antagna studeranden kommer att hållas informerade om huruvida det blir en flytt eller inte.

I skolans specialutrustade lokaler sjuder den kreativa aktiviteten i bänkverkstäder, maskinverkstad och ytbehandlingsutrymmen. Varje studerande har sin egen arbetsplats med sina egna handverktyg där de får individuell handledning av kunniga lärare.

De flesta studerande äter i skolans pentry där de kan värma egen mat. I närheten finns annars några restauranger att välja på.

Vi delar lokaler med Möbelsnickarlinjen och Folkuniversitetets kurser i möbelsnickeri. 

Tillhör Folkuniversitetet

Förutom ett stort utbud av kurser inom det kreativa och konstnärliga området, driver Folkuniversitetet även ett antal kreativa utbildningar - bland dessa ingår Musikinstrumentakademien. Folkuniversitetet är en idéburen organisation, fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen.