Om Kungstensgymnasiet

Internationella skolan mitt i stan.

En skola med stora möjligheter

I en skola med drygt 500 elever uppdelat på tre arbetslag, ett för varje program, vet lärarna vem du är. Vi arbetar ämnesintegrerat med varierande arbetssätt och examinationsformer. Vi ser gruppen som ett redskap i ditt lärande och arbetar därför vissa veckor med projekt där du utvecklar din gruppkompetens, men vi har också ett studiehandledarskap.

Sam, ekonomi eller estet?

På Kungstensgymnasiet erbjuder vi samhällsvetenskapsprogrammet och ekonomiprogrammet med Europaprofil och estetiska programmet med fördjupning inom fotografi. Alla våra inriktningar är studieförberedande och ger dig en god grund för vidare studier på högskola och universitet.

Vill du utomlands? Ta T-banan till Odenplan

Vår vackra skola ligger i hörnet Kungstensgatan/Drottninggatan, alldeles ovanför Handelshögskolan. Med Stadsbiblioteket runt hörnet och lunchrestauranger, caféer och butiker i närheten har vi ett perfekt och centralt läge.

Utlandspraktik

En utbildning med europafokus ska självklart innebära att du vistas utomlands. På alla våra program har du möjlighet till tre veckors språkpraktik i Spanien, Frankrike eller Tyskland. Denna möjlighet kan vi erbjuda genom Internationella Skolorna, som är en del av Folkuniversitetet.

Språk, Foto eller både och?

Vi på Kungstensgymnasiet har tagit vara på Folkuniversitetets långa erfarenhet av utbildning inom foto och språk. Därför kan vi erbjuda dig ett vasst fotoprogram med eller utan språk. På sam och ekonomi ingår språkundervisning som en naturlig del av vårt europafokus. Med kunniga och erfarna lärare är kvaliteten på undervisningen i toppklass.

Skola med 75 års erfarenhet

Kungstensgymnasiet startade 2008 och är en del av Folkuniversitetet - en politiskt och religiöst obunden stiftelse utan vinstintressen. Folkuniversitetet driver fem gymnasieskolor runt om i Sverige samt Skrivarakademin, Fotoskolan STHLM, Balettakademien och Internationella Skolorna med filialer runt om i Europa. Huvudmannens kunskaper, erfarenhet, teknisk utrustning och lärare kommer på ett naturligt sätt även dig som gymnasieelev till godo.