Estetiska programmet

Inriktning estetik och media - fördjupning foto-språk eller fördjupning fotografi. På Kungstensgymnasiets estetiska program får du en bred högskolebehörighet som vässas med en bildkompetens utöver det vanliga. Om du väljer foto-språk får du dessutom möjligheter till meritpoäng och tre veckors utlandspraktik.

Tre elever på Kungstensgymnasiet framför sina skåp.

Läs mer om våra färdighetsprover här

Idag är visuell kommunikation en central del av vårt samhälle och våra yrken. På Kungstensgymnasiets estetiska program arbetar vi med bilden i fokus. Du utvecklar din fotografiska förmåga, men även bildbehandling, layout, presentationsteknik samt ljud och film ingår i utbildningen. Alla elever får under studieåren en professionell kamera och dator, samt tillgång till en fotostudio. Du blir förberedd för högre konstnärliga studier, till exempel Konstfack, Berghs och Hyper Island, och självklart ger utbildningen dig behörighet till universitet och högskola. Alla våra lärare på programmet är behöriga och/eller har lång branscherfarenhet. Vårt samarbete med Fotoskolan STHLM och Nikon ger dig tillgång till kunskap och teknik utöver det vanliga. Vi erbjuder kort och gott en modern utbildning som förbereder dig väl för vidare studier.

Våra två fördjupningar: 

Foto-språk

Genom att kombinera kvalificerade studier i fotografi med breda språkstudier får du en unik kombination som öppnar möjligheter till en internationell karriär. Med hjälp av Folkuniversitetets internationella nätverk erbjuder vi våra elever en treveckors företagspraktik i Barcelona, Aix-en Provence eller Düsseldorf där du blir bekväm med ditt tredje språk. På den här fördjupningen får du utveckla din kommunikativa förmåga och blir expert på att exponera det du skapar. Dessutom får du en bred högskolebehörighet med möjligheter till extra meritpoäng.

Fotografi

För dig som vill fördjupa dig ytterligare inom fotografi. Redan första året läser du två kurser som inriktar sig mot fotografi, Medieproduktion 1 och Fotografi 1, som ger dig en rejäl grund att stå på inför resten av utbildningen. Då får du arbeta med bildbearbetning i Mac-miljö och knyta mer och mer an till yrkesfotografin, både vad det gäller utrustning, teknik och arbetsformer. På hösten i årskurs 3 har vi en praktikmånad då vi på olika sätt får kontakt med fotobranschen. Högskolebehörigheten får du på köpet.

Vårt estetiska program har 48 platser fördelade på två klasser.

Kungstensgymnasiet i samarbete med Nikon

Relaterad information