Utlandspraktik

På Kungstensgymnasiet erbjuder vi företagspraktik utomlands för alla våra elever. Bara hos oss!

Fem elever på Kungstensgymnasiet står utanför ett klassrum och pratar.

En internationell utbildning ska självklart innebära att du vistas utomlands. Under årskurs 3 erbjuder vi alla elever, utom de i fördjupning fotografi, tre veckors språkpraktik i Spanien, Frankrike eller Tyskland. Denna möjlighet hittar du inte hos någon annan gymnasieskola i Stockholm.

Vårt erbjudande om gymnasiepraktik i Europa bygger på lång erfarenhet. Våra institut i Barcelona, Aix-en-Provence och Düsseldorf arbetar med gymnasieskolor runt om i Sverige och erbjuder, bland mycket annat, praktik för ungdomar. Väl upparbetade kontakter med det lokala näringslivet, beprövade värdfamiljer och svensktalande personal på plats är viktiga faktorer. Värdfamiljer och praktikplatser kvalitetssäkras genom personliga besök av personal från Internationella Skolorna.

Barcelona, Aix-en-Provence eller Düsseldorf

Under tredje året får elever från alla våra program möjlighet att tillbringa tre veckor utomlands. Genom vårt stora internationella nätverk ordnar vi en praktikplats på ett företag eller i en organisation. Studerar du på estetiska programmet med inriktning mot samtida fotografi praktiserar du hos fotografer, bildanvändare, tidningsredaktioner och reklambyråer. Detta är en unik chans att prova dina språkkunskaper ”på riktigt”!

Fem dagar i veckan, måndag till fredag, tillbringar du på praktikplatsen. Kvällar och helger har du tid att umgås med din värdfamilj och dina nyvunna vänner. Du upptäcker staden och dess närområden tillsammans med dem eller dina klasskamrater från Sverige.

Målet med vistelsen är att förbättra dina språkkunskaper och att samtidigt ge dig erfarenheter av yrkesliv och en ny kultur. Du får ett arbetsintyg med dig hem, vilket blir ett värdefullt bevis på dina nya kunskaper.

Röster från våra gymnasieelever på utlandspraktik:

”Värdfamiljen var underbar! De pratade verkligen med mig så att jag lärde mig tyska. Klädbutiken där jag praktiserade sålde jättesnygga kläder och hade bara unga anställda. Vi hade massor gemensamt och jag kunde prata mycket med dem.”

”Värdmamman som jag och min kompis bodde hos, var jättesnäll och det var inte första gången hon hjälpte studenter. På vardagarna praktiserade jag på ett dagis och jag är väldigt nöjd med den tiden. Alla var trevliga och jag kände mig välkommen redan första dagen. Det var därför lätt att prata och jag behövde inte vara försiktig med vad jag sa.”

”Praktiken i en sportbutik var väldigt givande. Jag lärde mig en hel del, men framför allt pratade jag mycket. Stämningen var alltid på topp och de äldre lärde de yngre. Jag trivdes hur bra som helst!”

”Jag jobbade på ett dagis. Barnen var 3-6 år och jobbet gick ut på att leka och prata med dem. Vi hade ungefär samma språknivå, så det var en bra övning och språk. Vår värdmamma var världens snällaste och gjorde allt för att hjälpa oss. Att hon lagade god mat skadade inte!”

¡Hola Barcelona!

Barcelona är ett ekonomiskt och kulturellt centrum, en stad mellan berg och hav som lockar till sig besökare från hela världen. Här kan du uppleva allt: världsberömd arkitektur och fotboll i världsklass, en medeltida stadskärna och en spektakulär skyline, trendiga designbutiker och avspänt strandliv, mat från marknaden och avantgardistiska restauranger, klubbmusik och anrik konsertsal, graffiti och konstmuseer, storstadspuls och kvartersliv.
Läs mer om vårt institut på www.is-barcelona.com

Hallo Düsseldorf!

Düsseldorf är en mycket vacker och levande stad i hjärtat av Europa med Holland, Belgien och Frankrike alldeles runt hörnet. En lång rad multinationella företag har valt att slå sig ned i staden som har en stark internationell prägel. I Altstadt som breder ut sig längs Rhen vimlar det av caféer, restauranger och affärer av alla de slag. Närheten till grannländerna, idrottsevenemang och museer i världsklass – utbudet av spännande fritidsaktiviteter är obegränsat.
Läs mer om vårt institut på www.is-duesseldorf.com

Salut Aix-en-Provence!

Aix-en-Provence ligger tre mil från Medelhavet. Att komma hit är en upplevelse, både vad gäller natur och kultur. Aix är en vacker gammal universitetsstad med 150 000 invånare, känd som "vattnets och konstens stad". Gator och torg är smyckade med fontäner och springbrunnar, vackra patricierhus kantar gatorna och överallt finns utecaféer och små restauranger med äkta provençalsk stämning och mat.
Läs mer om vårt institut på www.is-aix.com