Ekonomiprogrammet

Inriktning Ekonomi Europa eller Ekonomi Juridik. Vill du kombinera dina studier i ekonomi med språk och få möjlighet att göra praktik i Barcelona, Düsseldorf eller Aix-en- Provence? Då är Ekonomiprogrammet på Kungstensgymnasiet utbildningen för dig.

Elever från ekonomiprogrammet på Kungstensgymnasiet sitter vid ett bord och diskuterar

Utbildningen har en unik internationell prägel och du får arbeta med ett UF-företag i årskurs 3. Du har möjlighet att få full meritpoäng och utmärkta förutsättningar att plugga vidare i Sverige eller utomlands.

Utlandspraktik

Under årskurs 3 erbjuder vi våra elever att praktisera tre veckor i Barcelona, Aix-en-Provence eller Düsseldorf. Med hjälp av vårt internationella nätverk ordnar vi boende i familj och en praktikplats på lokala företag eller organisationer. 

Europafokus

För att en Europaprofil ska vara värd något krävs det internationella samarbeten och utbyten. Kungstensgymnasiet har de senaste åren med hjälp av vår skolambassadör etablerat flera EU-finansierade projekt som gett elever möjlighet att åka ut i Europa och möta ungdomar från andra länder. Föreläsare och debattörer på hög nivå har kryddat vardagsundervisningen. Planeringen av nya samarbetsprojekt är i full gång. 

Företagande framtid

Förutom möjligheten att göra en företagsförlagd praktik i utlandet i årskurs 3 kommer du också att få arbeta med ett eget företag inom ramen för Ung Företagsamhet (UF). Kungstensgymnasiet har i flera år fått priser vid UF-mässan vilket vi ser som ett gott betyg åt våra elever och vår verksamhet. Vill du veta mer om UF så gå till deras hemsida. www.ungforetagsamhet.se

Relaterad information