Ekonomiprogrammet

Inriktning ekonomi Europa eller ekonomi juridik. Vill du kombinera dina studier i ekonomi med språk och få möjlighet att göra praktik i Barcelona, Düsseldorf eller Aix-en-Provence? Då är ekonomiprogrammet på Kungstensgymnasiet utbildningen för dig.

Elever från ekonomiprogrammet på Kungstensgymnasiet sitter vid ett bord och diskuterar

Utbildningen har en unik internationell prägel med Europa i fokus och du har möjlighet att arbeta med ett UF-företag i årskurs 3. Efter tre år har du möjlighet att få full meritpoäng och utmärkta förutsättningar att plugga vidare i Sverige eller utomlands.

Utlandspraktik

Under årskurs 3 erbjuder vi våra elever att praktisera tre veckor i Barcelona, Aix-en-Provence eller Düsseldorf. Med hjälp av vårt internationella nätverk ordnar vi boende i en familj och en praktikplats på lokala företag eller organisationer. 

Europafokus

Förutom utlandspraktiken har Kungstensgymnasiet – med hjälp av vår skolambassadör – etablerat flera EU-finansierade projekt som gett elever möjlighet att åka ut i Europa och möta ungdomar från andra länder. Föreläsare och debattörer på hög nivå har kryddat vardagsundervisningen. Planeringen av nya samarbetsprojekt är i full gång.

Inriktning Ekonomi

Här får du lära dig allt du behöver veta för att bli en framgångsrik företagare, både i teori och praktik. Du får kunskap inom ekonomi, marknadsföring, ledarskap och mycket mer. Undervisningen är varierad och består av både klassrumsundervisning och arbete med case. I casearbetet får du lösa verkliga problem som företag står inför. Under utbildningen får du pröva på att starta, driva och utveckla företag, till exempel inom ramen för UF (Ung Företagsamhet). Du får också möjlighet att göra studiebesök på företag och att träffa externa föreläsare från näringslivet och universitet och högskolor.

Inriktning Juridik

Här får du lära dig om lagar och hur de tillämpas i praktiken. Du kommer också att få en bättre förståelse för hur samhället fungerar i stort. Vi bjuder på varierad undervisning med både klassrumsundervisning och arbete med case. I casearbetet får du lösa verkliga juridiska problem, vilket ger en bra övning i att tänka kritiskt och problemlösande. En viktig del av programmet är att kunna visa upp sina kunskaper och att arbeta praktiskt. Du får möjlighet att delta i juridik-SM och att öva på att skriva juridiska dokument. Vi gör även studiebesök på bland annat advokatbyråer och i domstolar.

Relaterad information