Samhällsvetenskapsprogrammet

Inriktning sam Europa eller beteende Europa. Vill du skaffa dig ett försprång inför framtida studier i Europa? Vare sig du väljer samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning sam-sam eller sam-beteende på Kungstensgymnasiet, får du en gedigen grund att stå på.

Elever som läser Samhällsvetenskapsprogrammet på Kungstensgymnasiet sitter på gräsmattan utanför skolan.

Samhällsvetenskapsprogrammet har totalt ca 66 platser, 33 platser på sam-sam och 33 platser på sam-beteende. 

Utbildningen har en unik internationell prägel där Europa kommer i fokus. Efter tre år har du möjlighet till full meritpoäng och utmärkta förutsättningar att plugga vidare i Sverige eller utomlands.

Utlandspraktik

Under årskurs 3 erbjuder vi våra elever att praktisera tre veckor i Barcelona, Aix-en-Provence eller Düsseldorf. Med hjälp av vårt internationella nätverk ordnar vi boende i familj och en praktikplats på lokala företag eller organisationer.

Europafokus

För att en Europaprofil ska vara värd något krävs det internationella samarbeten och utbyten. Kungstensgymnasiet har de senaste åren med hjälp av vår skolambassadör etablerat flera EU-finansierade projekt som gett elever möjlighet att åka ut i Europa och möta ungdomar från andra länder. Föreläsare och debattörer på hög nivå har kryddat vardagsundervisningen. Planeringen av nya samarbetsprojekt är i full gång.

Inriktning Samhällsvetenskap            

Vår inriktning mot språk som ger dig möjlighet till utlandspraktik i årskurs 3 i kombination med den starka betoningen av historia, samhällskunskap och internationella relationer ger dig något extra inför dina fortsatta studier i Sverige eller utomlands. Statskunskap, internationellt arbete, politik – många områden ligger öppna för dig när du tar studenten. 

Inriktning Beteendevetenskap 

Psykologi, sociologi och ledarskap ingår som fördjupning på sam-beteende men i kombination med språk och utlandspraktik i årskurs 3 blir din gymnasieutbildning på Kungstensgymnasiet något mer än på andra skolor. Kommunikation är den gemensamma faktorn både för karaktärsämnena och språkstudierna. Vi vill med vår Europaprofil ge kommunikationen en internationell prägel.

Relaterad information