Vadstena Sång och Pianoakademi

Konst- och kulturutbildning Vadstena

På Vadstena Sång och Pianoakademin ligger fokus på romansinterpretation, att tolka musiken och att förbättra de tekniska färdigheterna på ditt instrument. Detta gör utbildningen helt unik i Sverige. Du väljer en av inriktningarna, sång eller piano.

Lämna en intresseanmälan Öppnas i ett nytt fönster Sångare vid Vadstena Sång och Pianoakademi
Omfattning
2 år
Studietakt
Heltid. Schemalagd studietid mån-fre.
Studiemedel
Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN.

Vadstena Sång och Pianoakademi

Vårt mål är att du ska hitta din drivkraft och arbetsdisciplin i en miljö där nyfikenhet och upptäckarglädje står i centrum. När du lämnar utbildningen gör du det som en självständig och kompetent musiker redo för fortsatta högskolestudier i ämnet. 

Utbildningen arbetar med att utveckla den så kallade romansen eller lieden som kammarmusikalisk konstform. Romansen är ett rikt kulturuttryck med en stor repertoar från många länder och språkområden. Idag finns ett starkt stigande intresse för musiken som har en stor publik över hela världen.

Här får du de nycklar som behövs för att förvandla notbilder till levande och angelägen musik, att öva upp lyhördheten i samspelet med musikerkollegorna och att öka möjligheterna till verklig personlig tolkning av musiken. Vi praktiserar bland annat språkuttal, musikkommunikation, musikteori och gehör. Som musiker uppmuntras du att utveckla din fantasi och inlevelseförmåga i en bred repertoar med musik från skilda epoker och språkområden.

Som studerande sjunger du också i Vadstena Sång och Pianoakademis kör, vilket är ett bra tillfälle att musicera tillsammans i en större ensemble. Du får också arbeta med och medverka i produktioner och konserter för olika typer av publikgrupper. Det kan vara en fullskalig operaproduktion, en föreställning för barn eller kör- och orkesterproduktioner.

Utbildningen bedrivs i vackra och ändamålsenliga lokaler i Vadstena.

Boende

Utbildningen ansvarar inte för ditt boende och din mat under utbildningstiden men för de studerande på Vadstena Sång och Pianoakademi är ett bra alternativ att bo på Vadstena folkhögskolas internat placerat centralt i staden nere vid Vättern. Där finns rum med egen dusch och toalett samt delat kök/gemensamhetsutrymmen.

När det gäller mat kan man teckna matabonnemang på Vadstena folkhögskola för en termin i taget. Man väljer själv vilka måltider man vill ska ingå i abonnemanget och man kan exempelvis bara teckna sig för att äta dagens lunch – och får då ett fördelaktigt pris för en riktigt bra lunch. Du kan naturligtvis också inta din egen matlåda i vårt elevpentry. Mer information om boende och mat hittar du här.

Vadstena Sång och Pianoakademi är en Konst- och kulturutbildning

Konst- och kulturutbildningar är en eftergymnasial utbildningsform i Sverige som inte ska blandas ihop med Yrkeshögskoleutbildningar (Yh), en annan utbildningsform men med samma myndighet. Huvudman för Vadstena Sång och Pianoakademi är Folkuniversitetet.

Kontakta oss:

08-789 42 00
skoladmin@folkuniversitetet.se