Om Modeskolan STHLM

Modeskolan har rötter sedan början av 1980-talet och är en av Folkuniversitetets Konst- och Kulturutbildningar i Stockholm.

industrmaskin och provdocka

Heltidsstudier på Modeskolan STHLM

I början av 1980-talet startade utbildningen Mönsterkonstruktion och klädsömnadslinjen, en halvtidsutbildning som omfattade en termin. Fokus låg på konstruktion och sömnad, design upptog endast en mindre del av kursplanen. År 2007 kom Mönsterkonstruktion och klädsömnadslinjen att ingå i Modeskolan STHLM och bytte namn till Design, Konstruktion och Sömnad, en heltidsutbildning där design har stort utrymme.

Våra lokaler

Modeskolan STHLMs ljusa, fina och välutrustade sömnadsateljéer ligger i Folkuniversitetets vackra sekelskifteshus på Kungstensgatan 45. Här finns industrisymaskiner, pressutrusting, provdockor, stora höj- och sänkbara bord med gott om utrymme för varje studerande.

Tillhör Folkuniversitetetet

Förutom ett stort utbud av kurser driver Folkuniversitetet även flera skolor, heltidsutbildningar, inom konst och kultur och bland dessa Modeskolan STHLM. Folkuniversitetet är en idéburen organisation, fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen.