-
Större frihet med distansstudier
Senast ändrad Emelie Barnemo sökte till distansutbildningen Konst och Design för att komplettera sina studier till inredningsarkitekt med en mer konstnärlig inriktning. Och för att bygga sin portfolio. För Emelie har det varit optimalt att läsa på distans. ”Det ger en större frihet”, säger hon.
-
Hon brinner för konsten
Senast ändrad För Ronia Johansson, som precis gått ut Projektkonst på Konstskolan, har en dröm slagit in: till hösten börjar hon studera fine arts på The Royal Academy of Art i Nederländerna. ”Projektkonst är perfekt om man som jag ville bygga upp en stark portfolio för att sedan söka till konsthögskolor”, säger Ronia.
-
Konst och Design – Gemenskap på distans
Senast ändrad På Konstskolans nya distansutbildning Konst och Design får du fokusera på ditt skapande samtidigt som du ingår i ett sammanhang. Fathia Mohidin, konstnär och huvudlärare på utbildningen, lyfter fram processen och det kollektiva lärandet som det viktigaste men också det roligaste med utbildningen.
-
”Jag gillar att utbildningen är så bred”
Senast ändrad Lena Björnsbråten gick heltidsutbildningen Konst och Design distans, och kan nu konstatera att utbildningen gett henne verktygen till en rad olika konstformer – något hon verkligen uppskattar. Nu ser hon fram emot att få djupdyka inom de områden som intresserar henne lite extra.
-
Från Konstskolan till Konstfack
Senast ändrad Efter fem år i läraryrket valde Marion Tang att sadla om och satsa på konsten, en dröm hon hade haft länge. Nu går hon ut Konstskolans ettåriga utbildning Silversmide och Smyckesdesign, och till hösten har hon kommit in på Ädellab på Konstfack.
-
Oskar är redo att djupdyka i konsten
Senast ändrad Oskar Hladisch har alltid velat ge konsten en större plats i sitt liv, men inte riktigt vetat hur. När en vän rekommenderade Konstskolan såg han sin chans, sökte och kom in på Konstnärlig grundutbildning. Nu vill han fortsätta att utveckla sin konst och i höst börjar han på Konstskolans ettåriga utbildning Projektkonst.
-
Hon vill skapa ett levande kulturliv i hela landet
Senast ändrad Elizabeth Kettley Cronfalk håller just nu på att avsluta sin utbildning på Ädellab på Konstfack. Efter det tänker hon bygga upp en verkstad i Småland, där hon nu bor.
-
”Jag har hittat det jag vill göra i livet”
Senast ändrad Efter några kvällskurser i silversmide förstod Malte Strömberg att han hittat rätt, och sökte vidare till Folkuniversitetets heltidsutbildning inom Silversmide och Smyckesdesign. Nu är han färdig med utbildningen och efter sommaren börjar han sina två år som silversmideslärling hos Hantverksakademin. – Jag har precis börjat min resa som smed! säger Malte.
-
Från företagsekonomi till smyckesdesign
Senast ändrad Det var först lite senare i livet som Alexandra Moreno vågade fullfölja sin dröm – att satsa på en karriär som smyckesdesigner. Efter några år utomlands och med en bakgrund inom ekonomi flyttade hon hem till Stockholm och började på Silversmide och Smyckesdesign på Folkuniversitetet. Till hösten fortsätter hon sin resa på Ädellab på Konstfack!
-
Konstens kraft i samhället
Senast ändrad Konst är idag multidisciplinärt, något som kan vara en utmaning när man utformar en konstnärlig utbildning. Jacob Erixson, huvudlärare på Konstskolan, ser dock positivt på denna mångfald, och lyfter fram vikten av att redan från början lära sig att arbeta processbaserat. – Konsten kan ta i princip vilka uttrycksformer och ämnen som helst i besittning, och det gör den väldigt kraftfull, säger Jacob Erixson.
Röster från Konstskolan