Folkhögskolekurs Tyska för nybörjare på distans

Plats Utomlands

Lär dig tyska på en kostnadsfri distanskurs!

Kursbeskrivning

Folkhögskolekursen är kostnadsfri och CSN-berättigande. Det här är kursen för dig som vill skaffa dig grunden till det tyska språket på ett enkelt och roligt sätt. Inga förkunskaper i tyska krävs. Distansundervisningen bedrivs ca 4 undervisningstimmar per dag. Tyngdpunkten ligger på kommunikation och praktisk tillämpning av språket.

  • 1 februari - 28 maj 2021
  • Sista ansökningsdag: 1 november 2020
  • Kursort: distanskurs
  • Minimiålder: 18 år
  • Kostnadsfri folkhögskolekurs
  • CSN-berättigad
  • Inga förkunskaper krävs

Undervisning

Undervisningen ges dagtid, måndag till fredag, på nybörjarnivå A1 och A2/1. Du lär dig att föra samtal om ämnen som intresserar dig, att interagera i vardagliga situationer, samt läsa och skriva enklare texter. De tyska lärarna har lång erfarenhet av att undervisa svenska deltagare på distans. På folkhögskolekursen står gruppen i fokus, dvs att dela med sig och lära av varandra. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka distanskursens innehåll och upplägg.

Kostnad

Tyska för nybörjare i Tyskland anordnas av Braheskolan - Visingsö folkhögskola och genomförs i samarbete med Internationella Skolorna Düsseldorf. Utbildning på folkhögskola är kostnadsfri. Innan kursstart betalar du en avgift på 300 SEK som går till visst studiematerial och licenskostnader för digitalt läromedel. Kostnader som tillkommer: kurslitteratur (ca 50 €).

Studiemedel

Kursen är berättigad till CSN för studier på heltid. Kursen berättigar till fullt studiestöd fr o m höstterminen det år man fyller 20 (studiebidrag + studielån = 10 016 SEK/månad). Är du under 20 år får du studiebidraget (1250 SEK) varje månad.

Boende

Du som vill vara bosatt i Tyskland under terminen får tips på hur du hittar boende i Berlin, Düsseldorf och Köln.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 1 november 2020 (sen ansökan är möjlig). För att kunna söka kursen ska du ha fyllt 18 år.

Düsseldorf

Kulturmetropolen Düsseldorf har 600 000 invånare och befinner sig i hjärtat av Europa. Vår skola ligger mitt i stadens centrum. Runt hörnet finns shoppinggatan Königsallee, de japanska kvarteren, Altstadt (Gamla Stan) med sina många caféer och klubbar samt den vackra strandpromenaden. Paris, Amsterdam och Brüssel är bara en tågresa bort.

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna Düsseldorf
info@is-duesseldorf.com
+49-211-868 142 47
www.is-duesseldorf.com

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se

Tid
01 feb 2021
Kurs-ID
1070678
Pris
0 kr