Folkhögskolekurs tyska fortsättning i Tyskland

Plats Utomlands

Läs en kostnadsfri språkkurs med CSN i Tyskland under hösten!

Kursbeskrivning

Folkhögskolekursen i Düsseldorf är kostnadsfri och CSN-berättigande. Det här är kursen för dig som vill utveckla dina grundkunskaper i tyska kombinerat med studieresor. Undervisningen bedrivs 20 timmar per vecka mitt i centrum. Tyngdpunkten ligger på kommunikation och praktisk tillämpning av språket. Ta steget ut i Europa!

  • Kurstid: 7 septemberi - 27 november 2020
  • Sista ansökningsdag: 1 juli 2020
  • Kursort: Düsseldorf
  • Minimiålder: 18 år
  • Kostnadsfri folkhögskolekurs
  • CSN-berättigad
  • Förkunskapskrav: tyska 2 eller motsvarande

Undervisning

Undervisningen ges dagtid, måndag till fredag, på nivå A2/2 och B1. Du lär dig att beskriva erfarenheter och uttrycka dina åsikter, samt att läsa och skriva egna texter. Spännande studieresor till exempelvis Köln och Bonn ingår. På folkhögskolekursen står kommunikationen och gruppen i fokus. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens utformning.

Kostnad

Tyska fortsättning i Tyskland anordnas av Braheskolan - Visingsö folkhögskola och genomförs i samarbete med Internationella Skolorna Düsseldorf. Utbildning på folkhögskola är kostnadsfri. Innan kursstart betalar du en avgift på 750 SEK som går till studieresor och aktiviteter under kursen. Kostnader som tillkommer: kurslitteratur (ca 50 €), boende, mat, resan till Tyskland.

Studiemedel

Kursen är berättigad till studiemedel från CSN för studier på heltid. Kursen berättigar till fullt studiestöd fr o m höstterminen det år man fyller 20 (studiebidrag + studielån = 10 016 SEK/månad). Är du under 20 år får du studiebidraget (1250 SEK) och ett inackorderingstillägg (2350 SEK) varje månad.

Boende

Du ordnar själv boendet i Köln, men vi hjälper dig med all nödvändig information och kontakter för möblerat boende. Du får information om boendealternativ om du blir antagen till kursen.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 1 juli 2020 (sen ansökan är möjlig). För att kunna söka kursen ska du ha fyllt 18 år. På kurshemsidan hittar du mer information och en länk till ansökan: http://www.is-duesseldorf.com/tyska-fortsattning

Köln

Kulturmetropolen Düsseldorf har 600 000 invånare och befinner sig i hjärtat av Europa. Vår skola ligger mitt i stadens centrum. Runt hörnet finns shoppinggatan Königsallee, de japanska kvarteren, Altstadt (Gamla Stan) med sina många caféer och klubbar samt den vackra strandpromenaden. Paris, Amsterdam och Brüssel är bara en tågresa bort.

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna Düsseldorf
info@is-duesseldorf.com
+49-211-868 142 47
www.is-duesseldorf.com

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se

Tid
07 sep 2020
Kurs-ID
1070700
Pris
0 kr