Folkhögskolekurs tyska för nybörjare i Tyskland

Plats Utomlands

Kostnadsfri terminskurs i metropolen Köln!

Kursbeskrivning

Folkhögskolekursen i Köln är kostnadsfri och CSN-berättigande. Det här är kursen för dig som vill läsa tyska intensivt under en termin. Inga förkunskaper i tyska krävs. Undervisningen bedrivs 20 timmar per vecka i lokaler mitt i centrum. Tyngdpunkten ligger på kommunikation och praktisk tillämpning av språket. Kulturstaden Köln tar du lätt till ditt hjärta, dessutom ingår studieresor till Bonn och närliggande städer.

  • Kurstid: 24 augusti - 11 december 2020
  • Sista ansökningsdag: 15 juni 2020
  • Kursort: Köln
  • Minimiålder: 18 år
  • Kostnadsfri folkhögskolekurs
  • CSN-berättigad

Undervisning

Undervisningen ges dagtid, måndag till fredag, på nybörjarnivå A1 och A2/1. Du lär dig att föra samtal om ämnen som intresserar dig, att interagera i vardagliga situationer, samt läsa och skriva enklare texter. De tyska lärarna har lång erfarenhet av att undervisa svenska deltagare. På folkhögskolekursen står gruppen i fokus, dvs att dela med sig och lära av varandra. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg.

Kostnad

Tyska för nybörjare i Tyskland anordnas av Braheskolan - Visingsö folkhögskola och genomförs i samarbete med Internationella Skolorna Düsseldorf. Utbildning på folkhögskola är kostnadsfri. Innan kursstart betalar du en avgift på 750 SEK som går till studieresor och aktiviteter under kursen. Kostnader som tillkommer: kurslitteratur (ca 50 €), boende, mat, resan till Tyskland.

Studiemedel

Kursen är berättigad till studiemedel från CSN för studier på heltid. Kursen berättigar till fullt studiestöd fr o m höstterminen det år man fyller 20 (studiebidrag + studielån = 10 016 SEK/månad). Är du under 20 år får du studiebidraget (1250 SEK) och ett inackorderingstillägg (2350 SEK) varje månad.

Boende

Du ordnar själv boendet i Köln, men vi hjälper dig med all nödvändig information och kontakter för möblerat boende. Du får information om boendealternativ om du blir antagen till kursen.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 15 juni 2020. För att kunna söka kursen ska du ha fyllt 18 år. På kurshemsidan hittar du mer information och en länk till ansökan:
http://www.is-duesseldorf.com/tyskanyborjare-koln

Köln

Metropolen Köln är Tysklands äldsta storstad. Det är också en av Tysklands populäraste studentstäder med 50 000 inskrivna studenter på Kölns universitet. Staden bjuder på ett brett kultur- och studentliv, gröna parker och trevliga bryggerier. Paris, Brüssel och Amsterdam ligger precis runt hörnet.

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna Düsseldorf
info@is-duesseldorf.com
+49-211-868 142 47
www.is-duesseldorf.com

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se

Tid
24 aug 2020
Kurs-ID
1070602
Pris
0 kr