Folkhögskolekurs Tyska intensiv 8 veckor

Plats Utomlands

Läs en kostnadsfri språkkurs med CSN!

Kursbeskrivning

Folkhögskolekursen i Düsseldorf är kostnadsfri och CSN-berättigande. Det här är kursen för dig som vill utveckla dina kunskaper i tyska kombinerat med spännande studieresor. Undervisningen bedrivs 20 timmar per vecka mitt i centrum. Tyngdpunkten ligger på kommunikation, skriftlig produktion, grammatik, affärstyska och tysk realia.

  • Kurstid: 27 juni – 19 augusti 2022
  • Sista ansökningsdag: 15 april 2022
  • Kursort: Düsseldorf
  • Minimiålder: 18 år
  • Kostnadsfri folkhögskolekurs
  • CSN-berättigad
  • Förkunskapskrav: tyska 3 eller motsvarande

Undervisning

Undervisningen ges dagtid, måndag till fredag, 20 timmar i veckan. Tempot är högt och språkundervisningen intensiv. Första veckan ges på distans. Vi planerar att genomföra kursen som hybridkurs, med kursdeltagare som även läser hela kursen på distans. Eftersom nyckeln till framgångsrika internationella relationer ligger just i kommunikationsförmåga och kulturell medvetenhet läggs stor vikt vid dessa moment. Du deltar också i studieresor, exempelvis till Köln och Bonn. På folkhögskolekursen står kommunikationen och gruppen i fokus. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens utformning.

Kostnad

Tyska intensiv 8 veckor anordnas av Braheskolan - Visingsö folkhögskola och genomförs i samarbete med Internationella Skolorna Düsseldorf. Utbildning på folkhögskola är kostnadsfri. Innan kursstart betalar du en avgift på 500 SEK som går till studieresor och aktiviteter under kursen. Kostnader som tillkommer: kurslitteratur (ca 50 €), boende, mat, resan till Tyskland.

Studiemedel

Kursen är berättigad till CSN för studier på heltid. Kursen berättigar till fullt studiestöd fr o m höstterminen det år man fyller 20 (studiebidrag + studielån = 10 016 SEK/månad). Är du under 20 år får du studiebidraget (1250 SEK) och ett inackorderingstillägg (2350 SEK) varje månad.

Boende

Du ordnar själv boendet i Düsseldorf, men vi hjälper dig med all nödvändig information och kontakter för möblerat boende. Du får information om boendealternativ om du blir antagen till kursen.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 15 april 2022. För att kunna söka kursen ska du ha fyllt 18 år och vara fullcaccinerad mot Covid-19. På kurshemsidan hittar du mer information och en länk till ansökan: http://www.is-duesseldorf.com/tyska-intensiv

Düsseldorf

Düsseldorf har 600 000 invånare och är ett centrum för näringslivet, med en stor japansk befolkning som bidrar till den internationella prägeln. Staden är även en metropol för konst, kultur och arkitektur. På gångavstånd från skolan finns den kända shoppinggatan Königsallee, Altstadt med sina många caféer och restauranger samt den vackra strandpromenaden vid Rhen. Paris, Amsterdam och Brüssel ligger runt hörnet.

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna Düsseldorf
info@is-duesseldorf.com
+49-211-868 142 47
www.is-duesseldorf.com

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se

Tid
27 jun 2022
Kurs-ID
1098276
Pris
0 kr