Folkhögskolekurs Tyska i praktiken

Plats Utomlands

Kombinera kostnadsfria språkstudier med 14 veckors praktik på en tysk arbetsplats!

Kursbeskrivning

Folkhögskolekursen i Düsseldorf är kostnadsfri och CSN-berättigande. Det här är alternativet för dig som vill utveckla dina språkkunskaper på en praktikplats samtidigt som du samlar internationell arbetslivserfarenhet. En 8-veckors intensivkurs förbereder dig inför språkpraktiken. Under terminen fördjupar du din förmåga att kommunicera på tyska och skaffar dig en erfarenhet som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden!

  • Kurstid: 27 juni – 9 december 2022
  • Sista ansökningsdag: 15 april 2022
  • Kursort: Düsseldorf
  • Minimiålder: 18 år
  • Kostnadsfri folkhögskolekurs
  • CSN-berättigande
  • Förkunskaper: tyska 3 eller motsvarande

Undervisning

Terminen inleds med en 8-veckors intensivkurs i Düsseldorf, med första veckan på distans, där du fördjupar dina kunskaper i tyska. Därefter äger två praktikförberedande veckor rum. Viktiga inslag i undervisningen är kommunikation, skriftlig produktion, grammatik, affärstyska och tysk realia (samhällsliv, kultur, historia). Eftersom nyckeln till framgångsrika internationella relationer ligger just i kommunikationsförmåga och kulturell medvetenhet läggs stor vikt vid dessa moment. På folkhögskolekursen står kommunikationen och gruppen i fokus. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens utformning.

Språkpraktik

Efter den inledande undervisningen tillbringar du 14 veckor, måndag-torsdag, på din praktikplats samt utför studieuppgifter på distans. Vår ambition är att erbjuda dig en praktikplats som svarar mot din studiebakgrund eller dina intressen. Tiden på företaget är att betrakta som en utbildning. I samarbete med en personlig handledare kommer du löpande att förses med olika uppgifter. Fredagarna under språkpraktiken vigs åt gemensam undervisning och studieresor till exempelvis Bonn och Köln.

Kostnad

Tyska i praktiken anordnas av Braheskolan - Visingsö folkhögskola och genomförs i samarbete med Internationella Skolorna Düsseldorf. Utbildning på folkhögskola är kostnadsfri. Innan kursstart betalar du en avgift på 750 SEK som går till studieresor och aktiviteter under kursen. Kostnader som tillkommer: kurslitteratur (ca 60 €), boende, mat, resan till Tyskland.

Studiemedel

Kursen är berättigad till CSN för studier på heltid. Kursen berättigar till fullt studiestöd fr o m höstterminen det år man fyller 20 (studiebidrag + studielån = 10 016 SEK/månad). Är du under 20 år får du studiebidraget (1250 SEK) och ett inackorderingstillägg (2350 SEK) varje månad.

Boende

Du ordnar själv boendet i Düsseldorf, men vi hjälper dig med all nödvändig information och bra kontakter för möblerat boende. Du får information om boendealternativ om du blir antagen till kursen.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 15 april 2022. Utbildningen vänder sig till dig som är utåtriktad, självständig och har fyllt 18 år. Du ska också vara fullvaccinerad mot Covid-19. Du kan precis ha tagit studenten, vara halvvägs i dina studier, redan ute i arbetslivet eller helt enkelt vilja prova på något nytt. På kurshemsidan hittar du mer information och listan över praktikplatser: www.is-duesseldorf.com/tyska-i-praktiken

Düsseldorf

Düsseldorf har 600 000 invånare och är ett centrum för näringslivet, med en stor japansk befolkning som bidrar till den internationella prägeln. Staden är även en metropol för konst, kultur och arkitektur. På gångavstånd från skolan finns den kända shoppinggatan Königsallee, Altstadt med sina många caféer och restauranger samt den vackra strandpromenaden vid Rhen. Paris, Amsterdam och Bryssel ligger runt hörnet.

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna Düsseldorf
info@is-duesseldorf.com
+49-211-868 142 47
www.is-duesseldorf.com

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se

Tid
27 jun 2022
Kurs-ID
1071252
Pris
0 kr