Folkhögskolekurs tyska och innebandy i Tyskland

Plats Utomlands

Vill du spela innebandy i sportlandet Tyskland? På kursen tränar du med ett tyskt lag, samtidigt som du får kostnadsfri språkundervisning i tyska.

Kursbeskrivning

Folkhögskolekursen i Köln är kostnadsfri och CSN-berättigande. Det här är kursen för dig som är ute efter en ny sportslig utmaning och vill testa hur det är att bo utomlands. Sportklubben ASV Köln Floorball välkomnar dig, kille som tjej, att joina laget. Du tränar på kvällstid två gånger per vecka och deltar i matchdagar under säsongen. Som ett komplement till innebandyn får du språkundervisning på dagtid.

  • 15 augusti 2022 - 17 mars 2023 (alt. 23 juni 2023)
  • Sista ansökningsdag: 1 juni 2022
  • Kursort: Köln och Düsseldorf
  • Minimiålder: 18 år
  • Kostnadsfri folkhögskolekurs
  • Inga förkunskaper i tyska krävs, men ett intresse för innebandy
  • CSN-berättigande

Undervisning

Undervisningen i Köln ges 20 timmar per vecka, måndag till fredag. Du lär dig att föra samtal och interagera i vardagliga situationer, samt att läsa och skriva enklare texter. På folkhögskolekursen står kommunikationen och gruppen i fokus. Dina nya kunskaper kan du testa på träningen och med dina tyska kompisar i laget. Under vårterminen deltar du i påbyggande undervisning i Düsseldorf. Skolan ligger mitt i city och tågresan till Köln tar 30 min. Du som vill stanna längre än till mars kan förlänga vistelsen med språkpraktik på en tysk arbetsplats.

Kostnad

Innebandy i Tyskland anordnas av Braheskolan - Visingsö folkhögskola och genomförs i samarbete med Internationella Skolorna Düsseldorf. Utbildning på folkhögskola är kostnadsfri. Innan kursstart betalar du en avgift på 750 SEK som går till studieresor och aktiviteter under kursen. Kostnader som tillkommer: kostnader för innebandy inkl. spelarlicens, träningar och resor till bortamatcher (max 300 €), kurslitteratur (ca 50 €), boende, mat, resan till Tyskland.

Studiemedel

Kursen är berättigad till CSN för studier på heltid. Kursen berättigar till fullt studiestöd fr o m höstterminen det år man fyller 20 (studiebidrag + studielån = 10 016 SEK/månad). Är du under 20 år får du studiebidraget (1250 SEK) och ett inackorderingstillägg (2350 SEK) varje månad.

Boende

Du ordnar själv boendet i Köln, men vi hjälper dig med all nödvändig information och kontakter för möblerat boende. Du får information om boendealternativ om du blir antagen till kursen.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 1 juni 2022. För att kunna söka kursen ska du ha fyllt 18 år och vara fullvaccinerad mot Covid-19. På kurshemsidan hittar du mer information och en länk till ansökan: http://www.is-duesseldorf.com/innebandy-i-tyskland

Köln

Metropolen Köln är Tysklands äldsta storstad. Det är också en av Tysklands populäraste studentstäder med 50 000 inskrivna studenter på Kölns universitet. Staden bjuder på ett brett kultur- och studentliv, gröna parker och trevliga bryggerier. Paris, Bryssel och Amsterdam ligger precis runt hörnet.

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna Düsseldorf
info@is-duesseldorf.com
+49-211-868 142 47
www.is-duesseldorf.com

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se

Tid
15 aug 2022
Kurs-ID
1070858
Pris
0 kr