Folkhögskolekurs Tyska intensiv på distans

Plats Utomlands

Läs en kostnadsfri språkkurs med CSN på distans!

Kursbeskrivning

Folkhögskolekursen är kostnadsfri och CSN-berättigande. Det här är kursen för dig som vill utveckla dina kunskaper i tyska på distans. Undervisningen bedrivs ca 4 undervisningstimmar per dag. Tyngdpunkten ligger på kommunikation, skriftlig produktion, grammatik, affärstyska och tysk realia.

  • 27 juni – 19 augusti 2022
  • Sista ansökningsdag: 15 april 2022
  • Kursort: distanskurs
  • Minimiålder: 18 år
  • Kostnadsfri folkhögskolekurs
  • CSN-berättigad
  • Förkunskapskrav: tyska 3 eller motsvarande

Undervisning

Undervisningen ges dagtid, måndag till fredag, ca 4 undervisningstimmar om dagen. Tempot är högt och språkundervisningen intensiv. Vi planerar att genomföra kursen som hybridkurs, med kursdeltagare som även läser kursen på plats i Düsseldorf. Eftersom nyckeln till framgångsrika internationella relationer ligger just i kommunikationsförmåga och kulturell medvetenhet läggs stor vikt vid dessa moment. På folkhögskolekursen står kommunikationen och gruppen i fokus. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens utformning.

Kostnad

Tyska intensiv 8 veckor på distans anordnas av Braheskolan - Visingsö folkhögskola och genomförs i samarbete med Internationella Skolorna Düsseldorf. Utbildning på folkhögskola är kostnadsfri. Innan kursstart betalar du en avgift på 300 SEK som går till visst studiematerial och licenskostnader för digitalt läromedel. Kostnader som tillkommer: kurslitteratur (ca 50 €).

Studiemedel

Kursen är berättigad till CSN för studier på heltid. Kursen berättigar till fullt studiestöd fr o m höstterminen det år man fyller 20 (studiebidrag + studielån = 10 016 SEK/månad). Är du under 20 år får du studiebidraget (1250 SEK) varje månad.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 15 april 2022. För att kunna söka kursen ska du ha fyllt 18 år.

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna Düsseldorf
info@is-duesseldorf.com
+49-211-868 142 47
www.is-duesseldorf.com

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se

Tid
27 jun 2022
Kurs-ID
1070699
Pris
0 kr