Folkhögskolekurs tyska för nybörjare i Tyskland

Plats Utomlands

Kostnadsfri terminskurs i metropolen Köln!

Kursbeskrivning

Folkhögskolekursen i Köln är kostnadsfri och CSN-berättigande. Det här är kursen för dig som vill läsa tyska intensivt under en termin. Inga förkunskaper i tyska krävs. Undervisningen bedrivs 20 timmar per vecka i lokaler mitt i centrum. Tyngdpunkten ligger på kommunikation och praktisk tillämpning av språket. Kulturstaden Köln tar du lätt till ditt hjärta, dessutom ingår studieresor till Bonn och närliggande städer.

  • Kurstid: 22 augusti - 9 december 2022
  • Sista ansökningsdag: 1 juni 2022
  • Kursort: Köln
  • Minimiålder: 18 år
  • Kostnadsfri folkhögskolekurs
  • CSN-berättigad

Undervisning

Undervisningen ges dagtid, måndag till fredag, på nybörjarnivå A1 och A2. Du lär dig att föra samtal om ämnen som intresserar dig, att interagera i vardagliga situationer, samt läsa och skriva enklare texter. De tyska lärarna har lång erfarenhet av att undervisa svenska deltagare. På folkhögskolekursen står gruppen i fokus, dvs att dela med sig och lära av varandra. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg.

Kostnad

Tyska för nybörjare i Tyskland anordnas av Braheskolan - Visingsö folkhögskola och genomförs i samarbete med Internationella Skolorna Düsseldorf. Utbildning på folkhögskola är kostnadsfri. Innan kursstart betalar du en avgift på 750 SEK som går till studieresor och aktiviteter under kursen. Kostnader som tillkommer: kurslitteratur (ca 60 €), boende, mat, resan till Tyskland.

Studiemedel

Kursen är berättigad till CSN för studier på heltid. Kursen berättigar till fullt studiestöd fr o m höstterminen det år man fyller 20 (studiebidrag + studielån = 10 016 SEK/månad). Är du under 20 år får du studiebidraget (1250 SEK) och ett inackorderingstillägg (2350 SEK) varje månad.

Boende

Du ordnar själv boendet i Köln, men vi hjälper dig med all nödvändig information och kontakter för möblerat boende. Du får information om boendealternativ om du blir antagen till kursen.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 1 juni 2022. För att kunna söka kursen ska du ha fyllt 18 år och vara fullvaccinerad mot Covid-19. På kurshemsidan hittar du mer information och en länk till ansökan: http://www.is-duesseldorf.com/tyskanyborjare-koln

Köln

Metropolen Köln är Tysklands äldsta storstad. Det är också en av Tysklands populäraste studentstäder med 50 000 inskrivna studenter på Kölns universitet. Staden bjuder på ett brett kultur- och studentliv, gröna parker och trevliga bryggerier. Paris, Brüssel och Amsterdam ligger precis runt hörnet.

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna Düsseldorf
info@is-duesseldorf.com
+49-211-868 142 47
www.is-duesseldorf.com

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se

Tid
22 aug 2022
Kurs-ID
1070602
Pris
0 kr