Italienska A2 repetition

Plats Stockholm

Kanske var det ett tag sedan du läste italienska och känner att du behöver repetera. Gå Folkuniversitetets repetitionskurs som äger rum på Italienska Kulturinstitutet.

Boka kursen nu

Denna kurs genomförs i samarbete med Italienska Kulturinstitutet ”C.M Lerici”(IKI) och äger rum i deras lokaler.

Undervisningen sker på italienska. Kurslitteraturen är tryckt och skriven i Italien och anpassad för utländska studenter. Det är ett effektivt sätt att lära sig språk. Du får också ett medlemskap på Italienska Kulturinstitutet som har ett fantastiskt utbud av evenemang inom konst, musik, film och teater kopplat till Italien.

Förkunskaper

Detta är en kurs för dig som ligger runt nivå A2 enligt Europarådets nivåskala för språk. Du kan redan, berätta kortfattat om dig själv och kommunicera med någon som talar långsamt och tydligt.

Mål

Målet för nivå A2* är du ska kunna förstå fraser som rör personliga förhållanden och på ett enkelt sätt beskriva dig själv och din omgivning.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • förstå ord och fraser som rör dina personliga förhållanden
  • grammatik
  • samtala om vardagliga ämnen och aktiviteter som ligger nära dig själv
  • läsa och skriva enklare texter och meddelanden
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på italienska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har italienska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper..

Kurslitteratur

Kurslitteraturen är tryckt och skriven i Italien och anpassad för utländska studenter. Det är ett effektivt sätt att lära sig språk. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

Kursledare

Alberto Greco

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
07 sep 2022 - 26 okt 2022
On 11:15 - 13:30
Tillfällen
8
Plats
Gärdesgatan 14, 11527 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1140585
Pris
2850 kr