Konversation på italienska om konst Distans Live

Plats Göteborg

Konversation på Italienska! En trevlig konversationskurs för dig som vill veta mer om den italienska Renässansen. Kursen går på distans med livesända online lektioner.

Boka kursen nu
Ges på distans. Gruppen träffas på utsatt tid, men istället för att ses i våra lokaler håller vi den sociala distansen och träffas online.

För dig som kan tala italienska utan större problem men behöver en konversationskurs för att hålla igång språket. Du får också arbeta med att finslipa din italienska genom att lära dig specifika ord för att prata om konst, målningsteknik och beskrivning av konstverk.

Kursinnehåll

Läraren planerar innehållet men du och övriga deltagare i gruppen kan påverka hur kursen ska läggas upp. Utgångspunkten för kursen är att du ska bli bättre på att förstå och kommunicera utan missförstånd.

Kursen fokuserar på Renässansen med särskild uppmärksamhet åt porträttet och Raphael. Renässansen är en period präglad av viktiga innovationer inom konst och där stora konstnärer skapade ett antal mästerverk (som t.ex. Venus födelse av Sandro Botticelli) kända över hela världen. I den här kursen kommer vi att uppehålla oss vid utvecklingen av nya bildtekniker, utbildningen av konstnärer i verkstäderna och vi kommer att fokusera på några av 1400-talets största artister.

Under kursen kommer många konstverk (kända och mindre kända) att visas så att vi kommer att analysera dem och tolka dem tillsammans.

Målet med kursen är att få en första inblick i italiensk konsthistoria samt att få djupare kunskap om ett antal konstverk och konstnär som vara aktiva under medeltida.

Förkunskaper

Dina kunskaper bör motsvara B2 enligt Europarådets nivåskala. Du förstår huvuddragen i komplexa texter och kan nästan obehindrat samtala detaljerat om olika ämnen.

Kursupplägg

Undervisningen sker helt på italienska. Vi arbetar bland annat med dialoger två och två eller konverserar i grupp. Kursen är deltagarcentrerad, vilket innebär att kursen anpassas efter deltagarna, deras behov, intressen och allmänna bakgrund för att utbildningen ska upplevas som meningsfull.

Lärare

Din lärare kommer från Neapel och har italienska som modersmål. Hon har fick en magisterexam i konsthistoria och hon har arbetat som guide och på olika konstmusseer i Neapel.

.

Kursledare

Flavia Tizzano

– Konst är min största passion men jag har alltid varit intresserad av skillnaderna och likheterna mellan olika nationers språk och kulturer.

Flavia Tizzano kommer från Neapel i  södra Italien. Hon studerade på den språkliga gymnasieskolan och sedan konsthistoria på universitetet i Neapel.

Efter sin magisterexamen arbetade hon som turistguide i Neapel.

- Jag gillade alltid att arbeta med grupper av människor och jag tycker att undervisning är ett av de vackraste jobben eftersom det låter dig överföra kunskap och berika dig samtidigt.

Hon flyttade till Sverige 2016 och började att arbeta på Folkuniversitetet i februari 2018.

- Under mina kurser studerar vi grammatik, hur man talar italienska i olika situationer. Vi kommer att fokusera på traditioner och vanor i italiensk kultur. Välkommen!

Flavia Tizzano

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
11 feb 2021 - 18 mar 2021
To 17:30 - 19:00
Tillfällen
6
Studietimmar
12
Kurs-ID
1095311
Pris
1425 kr